03 Haziran 2016 09:42

Külter'in ailesi mecliste

27 Mayıs'tan bu yana kendisinden haber alınmayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in abisi Ebubekir Külter, Meclis'te CHP ve HDP'yi ziyaret etti

Paylaş

Şırnak’ta 27 Mayıs Cuma gününü gözaltına alınan ve o günden bu yanan kendisinden haber alınamayan DBP il yönetici Hurşit Külter'in akıbetine ilişkin devlet yetkililerinin sessizliği sürerken, Külter'in ailesi muhalefet partilerinden konuya ilişkin girişimlerde bulunmasını istedi. Külter'in abisi Ebubekir Külter, Ankara'da, CHP ve HDP'yi ziyaret etti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile görüştü. Görüşmede Altay, konunun takipçisi olacaklarını belirtti. Daha sonra HDP'yi ziyaret eden Külter, bu konuda gerekli girişimlerde bulunulmasını istedi.

Külter'in gözaltına alındığına tanıklık edenlerin beyanlarına rağmen devlet ve yerel yetkililer Külter'in gözaltına alındığı kabul etmezken, bölgedeki özel hareketçiler tarafından kullanıldığı belirtilen kimi sosyal medya hesaplarından Külter'in gözaltına alındığına dair beyanlar kullanıldı. Tüm girişimlere rağmen halen Külter'in nerede olduğu konusunda bir bilgiye ulaşılamazken, ailenin endişeli bekleyişi de günlerdir sürüyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP: AİHM'ye götüreceğiz

SONRAKİ HABER

Başbakan Yıldırım: Karar yok hükmündedir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa