03 Haziran 2016 06:09

İzmir'de 20 öğrenciye cinsel saldırı iddiası!

İzmir'de Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde beden öğretmeninin 4 ay boyunca 20'ye yakın öğrenciye cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi.

Paylaş

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde görevli beden eğitimi öğretmeni H.C.Ö.'nün, 20'ye yakın öğrenciye 4 ay boyunca cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi. Öğrencilere yönelik cinsel saldırının açığa çıkmasına rağmen okul müdürünün olayı örtbas ettiği öğrenildi. Velilerin ve öğrencilerin şikâyetleri sonucu hakkında adli ve idari soruşturma başlatılan H.C.Ö'nün soruşturma sonuçlanıncaya kadar açığa alındığı bildirilirken, velilerin 4 ay boyunca yaptığı şikâyetlere rağmen okul yönetiminin yaşananlar karşısında uzun süre sessiz kaldığı da öğrenilen bilgiler arasında. 

'OKUL MÜDÜRÜ DE SUÇA ORTAK'

Konuya ilişkin konuşan Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan, okulda 4 ay boyunca yaşanan cinsel saldırıdan okul yönetiminin bilgisinin olmamasının imkânsız olduğunu söyledi. Okul müdürünün de suça ortak olduğunu ve görevden alınması gerektiğini ifade eden Akkan, okulda bulunan güvenlik kameralarına dikkat çekerek, "Kameralarla adeta biri bizi gözetliyor evine çeviren okul müdürü sürekli öğretmen takip etmekten olsa gerek okulda başka olup bitenleri görememiş. Şikâyetler ortaya çıkınca da olayı örtbas etmek için çaba sarf eder hale gelmiştir. Olayın basına yansımaması, kamuoyu oluşmaması için öğretmenlere adeta aba altından sopa göstermeye çalışmıştır. Öğretmenleri 'aynı gemideyiz, gemi batarsa hepimize zarar verir' gibi söylemlerle baskı altına almaya çalışmakta, bu olaylar yaşanırken bazı öğretmenlere 'dersine geleceğim, teftiş yapacağım' demektedir" şeklinde devam etti. 

Akkan, bir yıldan fazladır öğretmenlerin sigara içtiği alanı yasaklayan okul müdürünün, cinsel saldırının duyulmaması için veli ve öğrencilere baskı kurup kurmadığının araştırılmasını istedi. 

'DELİLLER KARATILMADAN GİRİŞİMLERDE BULUNULMALI'

Akkan, KESK’e bağlı sendika üyelerine ilgili soruşturma dahi açılmadan açığa almaktan çekinmeyen okul idarelerinin söz konusu yandaş sendika üyeleri olduğunda Kayseri'de olduğu gibi vakanın intihar ile sonuçlanması ardandan soruşturma açtığını söyledi. 

Akkan, şöyle devam etti: "İş işten geçtikten sonra alınan önlem de önlem olmaktan çıkmaktadır. Sorumluluğunu yerine getirmeyen okul müdürü ile ilgili her türlü hukuki ve cezai işlemin acilen yapılması ve delillerin karartılmasının engellenmesi için girişimlerin bir an önce yapılmasını istiyor ve bekliyoruz. Kamuoyunu da olay karşında duyarlı olmaya, mağdur öğrenci ve velilerle dayanışmaya çağırıyoruz." (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kaçırılan Êzidî kadınlar için BM ile görüşülecek

SONRAKİ HABER

Oslo’da posta terminalinde şüpheli toz alarmı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...