02 Haziran 2016 20:35

ABD'de F-16, Obama'nın da katıldığı törende düştü

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait bir F-16 uçağı, ABD Başkanı Barack Obama’nın da katıldığı mezuniyet töreninde yere çakıldı.

Paylaş

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait bir F-16 uçağı, ABD Başkanı Barack Obama’nın da katıldığı mezuniyet töreninde yere çakıldı. Pilotun kazadan önce kendini güvenli şekilde fırlatmayı başardığı aktarıldı.

Sputnik'in haberine göre kaza, Hava Kuvvetleri Akademisi mezuniyet töreninin düzenlendiği Colorado Springs havalimanında gerçekleşti. Obama da törene katılmak için havalimanında bulunuyordu.

Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yarbay Michal Kloeffler-Howard, kazadan önce kendini fırlatan pilotun durumunun iyi olduğunu açıkladı. Obama’nın da pilotu hastanede ziyaret ettiği kaydedildi. Kazanın sebebi bilinmiyor.

İKİ SAAT ARAYLA İKİNCİ KAZA: 1 KİŞİ ÖLDÜ

ABD'de gösteri uçuşlarında kullanılan bir savaş uçağının düşmesinden iki saat sonra bir gösteri uçağı daha düştü.

Tennessee eyaletinde bu hafta sonu gösteri yapmaya hazırlanan ABD Donanması'na ait 'Mavi Melekler' (Blue Angels) adlı hava gösteri ekibinde yer alan F/A-18 tipi bir savaş uçağının, Smyrna kentinden prova için kalktıktan kısa süre sonra düştüğü bildirildi.

Uçağın düşüş nedeni hakkında henüz açıklama yapılmazken, olayda bir kişinin öldüğü belirtildi. Ölen kişinin kimliği hakkında bilgi verilmedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Arabuluculuk: Ey işçi hakkından daha azına razı ol!

SONRAKİ HABER

Evren, tahmin edilenden daha hızlı genişliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...