03 Haziran 2016 00:39

İstismar şüphelisi ‘delil yetersizliğinden’ serbest

Alibeyköy'de istismar şüphelisi, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest kaldı. İstismara uğrayan çocuğun ailesi tepki gösterdi.

Paylaş

Derya DURSUN
İstanbul

İstanbul Eyüp Alibeyköy’de yaşayan 12 yaşındaki kız çocuğunun komşusu F.K. tarafından sistematik olarak cinsel istismara maruz kaldığı iddia edildi. Olayın duyulması, mahallelinin tepkisine yol açtı. Gözaltına alınan F.K., savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Çocuğun ailesi duruma tepki göstererek, “Adam elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Başkalarına yapmayacağı ne malum” dedi.

MAHALLELİ TEPKİ GÖSTERDİ

Alibeyköy’de bir apartmanda ailesiyle birlikte yaşayan 12 yaşındaki S.D’nin komşusu F.K. tarafından cinsel tacize uğradığı iddia edildi. Olay, kız çocuğunun durumu ailesine anlatmasıyla ortaya çıktı. Ailenin şikayetiyle F.K. gözaltına alındı. S.D’nin de Çocuk İletişim Merkezinde pedagog ve Baronun atadığı avukat eşliğinde ifadesi alındı. Nöbetçi savcılığa çıkarılan F.K. ise delil yetersizliğinden dolayı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu arada olayı öğrenen mahalleli, F.K’yi, gözaltına alınmadan önce linç etmek istedi. Polisler, dövülen cinsel istismar şüphelisini mahallelinin elinden zor aldı.  

Gazetemize konuşan kız çocuğu S.D’nin babası Cengiz D, “F.K. bir kaç aydır kızımı rahatsız ediyormuş. Asansörde ve merdivenlerde sürekli takip etmeye başlayan F.K. bir süre sonra da elle taciz etmeye başlamış” diye olayı anlattı. Annesi Reyhan D. de, olayı nasıl öğrendiğini şu sözlerle anlattı: “Kızım olayı okuldaki arkadaşına anlatmış. Çocuklar bizim eve gelmek için niyetlenmişler ama tacizciden korktukları için gelememişler. Pazartesi okuldan gelince evde kimseyi göremeyince korkmuş kızım. Arkadaşına gitti, beni aradı. Eve geldikten sonra sürekli evin içinde dolanıyordu. Olayı anlatmak istiyor ama korkuyordu. Ablasına anlattı. Ablası da gelip bana anlattı. Kızım olayların patlak vermesiyle evde yalnız kalamıyor. Akrabalarıma gönderdim” diye konuştu.

‘TEDİRGİN OLUYORDU’

Abla Ceren D, kardeşinin son dönemlerde tedirgin davranışları olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Okuldan eve gelince biz açana kadar zili çalıyordu. Markete göndermek istediğimizde ağlamaklı oluyordu.”

Karakoldaki işleri bitince eve geldiklerini ifade eden Reyhan D, “Akşamında eve geldiğimizde ailesi ve tacizci F.K. bizden önce eve gelmişlerdi. Şikayetleri üzerine F.K. ve ailesinin kapılarına dayandığını ifade eden Reyhan D, “Annesi, ‘Bize iftira atıyorsun’ diyerek çıkıştı. Bana ‘Benim oğlum onu çocukça sevmiştir’ dedi. F.K. ise büyük kızımı göstererek, ‘Tacizci isem yapsam büyük kızına yapardım, niye küçük kızına yapayım?’ dedi” diye iddia etti.

‘BAŞKALARINA YAPMAYACAĞI NE MALUM’

Anne Reyhan D, “Benim kızıma taciz eden adam nasıl oluyor da serbest bırakılıyor. Bu olay burada bitmeyecek. Hukuki olarak mahkeme devam ediyor. Gerekirse bir daha bir daha dava açacağım. Olayın üstünün örtülmesine izin vermeyeceğim” dedi.
Baba Cengiz D. ise, “Savcı neye göre bu adamı bırakıyor. İlla savcının gözle görmesi mi gerekiyor. Adam elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Başkalarına yapmayacağı ne malum” diye konuştu.

Karadolap Mahalle Muhtarı Ali Ekber Binici, “Muhtar olmanın dışında kendim de babayım. Bütün çocuklar çocuğumdur ve kendi çocuğuma yapılmış gibi görüyorum. Belki başka yerde başka insanların hayatlarını karartacak. Devlet göz göre göre önlem almıyor ve gerekeni yapmadığı sürece bunların sonu gelmeyecek” dedi. 

Tacizci F.K’nin facebook hesabından  paylaştığı yazılar: ‘Varsa ankarada goruşmek isteyen bayanarasin”  “Ankarada olan varmi bugun’

ÖNCEKİ HABER

Yayın dünyasının yeni üyesi: Kara Plak

SONRAKİ HABER

Erdoğan’ın danışmanlarının maaşını söylemediler!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...