02 Haziran 2016 18:42

Sinop'ta 'Gezi' eylemi: Mücadeleyi büyütelim

Gezi Direnişi'nin 3. yıl dönümünde Sinop'ta eylem ve anma gerçekleştirildi. Eylemin geçmiş yıllara oranla daha kalabalık geçtiği gözlendi.

Paylaş

Gezi Direnişi'nin 3. yıl dönümünde Sinop'ta eylem ve anma gerçekleştirildi.

Barış ve Demokrasi Platformu tarafından Uğur Mumcu Meydanı'nda okunan basın açıklamasında "Gezi direnişi Türkiye'deki bütün toplumsal kesimlerdeki itirazın genel adıdır. İktidarın sömürü, baskı ve gerici düzeninde sesi ve nefesi zorla kesilen halkın aldığı nefes, haykırdığı sestir. Kadınlara, gençlere ve toplumun tüm ilerici-özgürlükçü değerlerine yönelik gelişen saldırılara karşı özgür bir ülke ve hayat kurma mücadelesidir."

İlker Şahin'in okuduğu açıklama şöyle devam etti:  "Gezi direnişi ülkemizde bir direnme kültürü yaratmıştır. Bu güne kadar görmediğimiz müthiş bir dayanışma duygusu, büyük bir özveri, korku zincirinin kırılıp atıldığı bir toplum karşımıza çıkmıştır.  Gezi’de korku imparatorluğu yaratmaya çalışan AKP’nin otoriter, dayatmacı, baskıcı ve laiklik karşıtı politikalarına karşı ayağa kalkan halk, ‘Artık Yeter!’ demiştir. Devletin görevi, işlenmeyen suçun olasılığı üzerinden savcılara/hakimlere ceza talimatı vermek değildir. Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım, Hasan Ferit Gedik, Ahmet Atakan, Abdullah Cömert, Mehmet İstif, Berkin Elvan, Uğur Kurt, Ayhan Yılmaz ve diğer yitirdiklerimizi unutmadık unutmayacağız. Katiller yargılanmaktan kurtulamayacaklardır. Sinop Barış ve Demokrasi Platformu bileşenleri olarak; eşit, özgür, laik ve demokratik bir gelecek mücadelesinde kadınları, çocukları, kamu emekçilerini, işçileri, gençleri, emeklileri ve tüm halkımızı direnişin parçası olmaya ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz."

Uğur Mumcu Meydanı'nda Gezi'de katledilenlerin fotoğraflarının yanına mumlar yakıldı ve karanfiller bırakıldı.

Son dönemde "6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebilir" diyen İlahiyatçı Nureddin Yıldız'ın protesto edilerek kentten kovulmasıyla gündeme gelen Sinop'ta bu yılki Gezi eyleminin geçmiş yıllara oranla daha kalabalık geçtiği gözlendi. (Sİnop/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin'de patlama: 1 astsubay yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Bruno Alves sert faulü ile tepki çekti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...