02 Haziran 2016 13:46

Basına yeni soruşturma dalgası

Aralarında gazetemiz ile birlikte Özgür Gündem gazetesi ve Hayatın Sesi televizyonunun da bulunduğu 9 kanal hakkında soruşturma başlatıldı.

Paylaş

Aralarında gazetemiz ile birlikte Özgür Gündem gazetesi ve Hayatın Sesi televizyonunun da bulunduğu 9 kanal hakkında Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı muhalif medya için harekete geçti. Savcılık çeşitli illerde yapılan suç duyuruları, isimsiz ihbarlar ve BİMER’e yapılan şikayetler üzerine birçok haber kanalı ve gazete hakkında soruşturma başlattı.

Haberdar’dan Arzu Yıldız’ın haberine göre; aralarında Hayatın Sesi televizyonunun da bulunduğu 9 kanal ve gazetemiz ile birlikte Özgür Gündem gazetesi hakkında başlatılan soruşturmalar Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülüyor.

GAZETEMİZE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Telefonla görüştüğümüz haberi yapan Gazeteci Arzu Yıldız; gazetemize açılan soruşturmalardan birinin Emniyet Genel Müdürlüğü’nün şikayeti üzerine “YPG İçişleri Bakanlığının terör listesinde değil” başlıklı haber nedeniyle 2016’ya 303-19 numaralı dosya numarasında olduğunu söyledi.

Diğer bir soruşturma ise Gazetemizin Eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Vural Nasuhbeyoğlu’nun da adının geçtiği, 2016’ya 62726 dosya numarasıyla, 15 Mart 2016 tarihinde Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün şikayeti üzerine “10 Ekim Ankara Katliamı ile ilgili güvenlik görevlilerinin isimlerini yazarak terör örgütlerine hedef göstermekten” başlatıldı.  

‘KİN VE DÜŞMANLIK’

Hayatın Sesi Televizyonu’na ise “Şüpheli kanallar” denilerek “Terör örgütü propagandası yaparak halkı kim ve düşmanlığı sevk etmek”ten 2016’ya 31-20 numaralı dosya numarasıyla soruşturma açıldı.

Soruşturma açılan diğer televizyon kanalları ve gazeteler ise şöyle:

Özgür Gündem gazetesinin “Newroz’da her yer direnen Sur olacak” başlıklı haberi, emniyete gazetenin “terör örgütü propagandası yaptığı”na dair yapılan ihbar, BİMER’e yapılan “Gazetenin satışlarının durdurulması gerektiği ancak halen satışta olduğu” şeklindeki şikayet soruşturma konusu yapıldı.

Can Erzincan TV’nin "FETÖ-PDY propagandası yaptığına" ilişkin şikayet üzerine Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda tahkikat başlatıldı.

Yine ihbar üzerine imc TV, Med Nuçe TV, Strek TV, K24, Van TV, Ronahi TV, Newroz TV hakkında da “terör örgütü propagandası yapmak” iddiası ile soruşturma başlatıldı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli: Almanya kabul etmek istemese de tarihimiz tertemiz

SONRAKİ HABER

Bitlis'teki eylemde Hurşit Külter'in akıbeti soruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...