02 Haziran 2016 13:05

‘Herkes bu dayanışmayı büyütmeli’

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin tutuklu gazetecilerle dayanışmak için 'Tutuklu Gazetecilere Mektup ve Kitap Gönderiyoruz' kampanyası devam ediyor.

Paylaş

Antalya Akdeniz Üniversitesi öğrencileri tarafından tutuklu gazeteci ve öğrencilerle dayanışmak amacıyla başlatılan “Tutuklu Gazetecilere Mektup ve Kitap Gönderiyoruz” kampanyası devam ediyor. Her gün başka bir fakülte önünde stant açan öğrenciler, kampanya ile tutuklu gazeteci ve öğrencilerin durumuna dikkat çekmeye çalıştıklarını belirtirken, Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) tarafından başlayacak olan “Tanıklık günleri ve gönüllü muhabirlik” kampanyasına da destek vereceklerini açıkladı.

ÖZGÜR GAZETECİLİK İÇİN...

İletişim Fakültesi Öğrencisi Suat Bulut, gazetecilik yaptıkları için tutuklanan arkadaşlarının durumuna dikkat çekmek amacıyla kampanyayı başlattıklarını belirtti. Tüm baskılara rağmen gerçeklerin gizlenemeyeceğini ifade eden Bulut, özgür basın geleneğinin yaşatılması gerektiğini ifade ederek, ÖGC’nin başlattığı kampanyaya da destek vereceklerini ve dayanışmayı büyüteceklerini kaydetti.

İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Vedat Oyan da, başlattıkları mektup ve kitap kampanyasıyla cezaevlerindeki gazetecilerin yalnız olmadığını göstermek istediklerini vurguladı. “Bizi içeriye tıkmakla bitiremeyeceklerini göstermeye çalışıyoruz” diyen Oyan, ÖGC’nin kampanyasını desteklediklerini de aktardı. 

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden Asena Çılı ise, tutuklu gazetecilere 200 kitap göndermeyi hedeflediklerini ve bir duyarlılık yaratmaya çalıştıklarını ifade ederek, herkesi tutuklu gazetecilerle dayanışmaya çağırdı. 

İletişim Fakültesi Öğrencisi Roni Bulut da, hem yurttaş gazeteciliğini hem de gönüllü muhabirliği devam ettirmek için kolektif bir çalışma yürütmeye çalıştıklarını belirtti. Baskıların yurttaş gazeteciliğine engel olmayacağını kaydeden Bulut, yurttaş gazeteciliğin ve gönüllü muhabirliğin tüm baskıların üstesinden geleceğini söyledi. (Antalya/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İdil'de okullar polis ablukasında

SONRAKİ HABER

‘Soruşturmalara rağmen dayanışmaya devam edeceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa