02 Haziran 2016 12:41

Tacizden işten attırdığı ustabaşına darptan ceza

Tacizden işten attırdığı ustabaşı tarafından darbettirilen Nuray Bayraklı’nın karar duruşması görüldü ustabaşı suçlu bulundu

Paylaş

Çalıştığı Rimaks fabrikasında kendisini taciz ettiği iddia edilen ustabaşını işten attırdıktan sonra kar maskeli 2 kişi tarafından darbedilerek, davayı geri çekmesi yönünde tehdit edilen Nuray Bayraklı’nın karar duruşması görüldü. Darp suçundan yargılanan ustabaşı Kazım Demir davada suçlu bulundu. 5 yıl içerisinde herhangi bir suça karıştığı taktirde 10 ay hapis cezası uygulanacak.

Nuray Bayraklı, daha önce taciz iddiasıyla kadın arkadaşlarıyla birlikte verdikleri mücadele sonucu işten attırdığı ve hakkında bu suçtan dolayı dava açılan Demir’i darp olayında azmettirici olarak göstermişti. Gazetemize konuşan Nuray Bayraklı karara çok sevindiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Taciz olayı ortaya çıkınca Kazım Demir’i Rimaks’tan çıkardılar. İşyeri bu adama ‘Kendini temize çıkar, seni işe geri alalım’ demiş ama bu karar sonrasında artık işe geri alınamayacak.” Yaşadıkları sonrasında zor günler yaşadığını ve psikolojisinin bozulduğunu ifade eden Bayraklı, “Yeni bir yerde iş başı yapacağım ama ‘Yeni girdiğim işyerinde ustabaşı ile sorun yaşar mıyım?’ diye düşünüyorum. Başıma aldığım darbelerden ötürü de nöroloji polikliniğinde tedavi görüyorum” aktardı.

Nuray Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği’nin dava sürecinde kendisine destek olduğunu söyleyerek, “Kadınlar yaşadıkları taciz karşısında sessiz kalmasınlar” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım: 3 buçuk ırkçı Ermeni lobisinin kararı

SONRAKİ HABER

İzmir Çernobili’nden kurtulabilecek mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...