02 Haziran 2016 12:28

Financial Times: Menbic harekatı Türkiye için sınav

İngiliz Financial Times gazetesi, Menbic harekatının Washington’un Ankara ile ilişkileri için bir sınav olacağını yazdı.

Paylaş

İngiliz Financial Times gazetesi, Suriye Demokratik Güçlerinin, Menbic bölgesini ele geçirmek amacıyla başlattığı harekatın Washington’un Ankara ile ilişkileri için bir sınav olacağını yazdı.

Financial Times, Suriye Demokratik Güçlerinin Menbic bölgesini ele geçirmesi halinde, ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin gözlerini Rakka kentine dikeceklerini belirtti. Türkiye sınırından yaklaşık 40 kilometre uzakta olan Menbic, IŞİD’in sınır bölgesinde kontrol ettiği stratejik noktalardan birisi olarak görülüyor.

Financial Times’ın Washington Muhabiri Geoff Dyer ile Beyrut Muhabiri Rebecca Collard’ın imzalarını taşıyan haberden bazı satırlar ise şöyle:

“Menbic bölgesinin IŞİD unsurlarından temizlenmesi uzun süredir ABD ile Türkiye arasında yoğun tartışmalara neden olan bir konu. 

“Amerikalı yetkililer, altı aydır Suriye Demokratik Güçlerinde daha fazla Arap savaşçının olması için çaba harcadıklarını söylüyor. Suriye’nin kuzeyindeki Arap bölgeleri IŞİD’den alındığında, söz konusu alanlarda yine bu savaşçılar kullanılacak.”

TÜRKİYE ABD’YE ‘ORTAK OPERASYON’ ÖNERMİŞTİ

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarıyla da Suriye Demokratik Güçlerine destek verdikleri biliniyor. Türkiye daha önce YPG’nin, Cerablus-Azez hattı arasındaki Menbic’de ilerlemesini istememişti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, salı günü Antalya’da katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada, “Mare Hattı” olarak nitelenen ve Menbic’i de içine alan Azez ve Cerablus arasındaki 98 kilometrelik bölgeyi kapsayan alanın, Türkiye ve ABD’nin ortak operasyonuyla IŞİD militanlarından temizlenebileceğini söylemişti. (DIŞ 
HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suriye ordusu da Rakka'ya yöneldi

SONRAKİ HABER

Yıldırım: 3 buçuk ırkçı Ermeni lobisinin kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa