02 Haziran 2016 12:11

Suruç’ta katledilen Aksu’nun evi yakıldı

Yüksekova’da Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren Öğretmen Süleyman Aksu’nun mezarını tahrip edildi evi de yakıldı.

Paylaş

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Yüksekova’da Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren Öğretmen Süleyman Aksu’nun mezarını tahrip eden devlet güçleri, evini de yakarak yok etti. 

IŞİD’in Suruç’ta gerçekleştirdiği bombalı saldırıda yaşamını yitiren İngilizce Öğretmeni Süleyman Aksu’nun Eksi Kışla Mahallesi’nde bulunan 2 katlı evine kapıları kırarak giren özel harekatçılar, evi ateşe verdi. Baba Ramazan Aksu (65), yasaktan birkaç gün önce yaşları 13 ile 19 arasında değişen 6 çocuğuyla birlikte Hakkari’ye göç etmek zorunda kalırken, ‘Süleyman’ımın mezarını bırakmam’ diyen anne Kudret Aksu (58) Yükskeova’nın Esenyurt Mahallesi’ne yerleşmişti. Yasağın kaldırılmasından hemen sonra oğlunun mezarını ziyaret eden anne Aksu, mezarın tahrip edildiğini öğrendi. 

Anne Aksu, “Önce Süleymanım’ı öldürdüler sonrada evini yaktılar” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Gözyaşlarını tutamayan Aksu, “Allah kabul etmesin bu zulmü. Ben evimden çıkmadım beni zorla evimden çıkardılar. Yasağın olduğu gece de evimdeydim 3 tane havan evime değdi ama yine çıkmadım. Bu katliamdır. Bizler barış istedik” dedi.

OĞLUNDAN KALAN HATIRALARI YAKTILAR 

Süleyman’ın odasının özellikle yakıldığını gören anne Aksu acısının katlandığını dile getirdi. Geriye kalan hatıralarının bulunduğu odadaki yatağı, albümleri ve kitapları yakılan Aksu’nun annesi, “Beni de öldürseydiler. Çocuğumun elinde silah mı vardı öldürdünüz. Elinde oyuncak vardı çocuklar için. Madem oğlumu öldürüp evimi yaktın beni de öldür. Çocuklarım küçük, eşim yaşlı ben hastayım. Evimden elbiselerimi alamadım” diye isyan etti.

YİNE DE BARIŞ: ANALARIN YÜREĞİ YANMASIN

Anne Aksu yaşadığı tüm acıya rağmen barış talebini yineleyerek, “Ölsek de toprağımız üzerinde ölelim. Toprağımızdır, evimizdir. Tayyip Erdoğan’dan bir şey istemiyoruz. Barış istiyoruz sadece. Artık anaların yüreği yanmasın. Bir yere gitmeyeceğiz. Çocuklarımızın peşindeyiz, kanımızın peşindeyiz, toprağımızın peşindeyiz. Gever yerimizdir. Babalarımızın analarımızın yeridir. Biz Kürt’üz. Annemiz Kürt, babamız Kürt. Nereye gideceğiz” dedi. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Almanya ile ilişkileri ciddi manada zedeleyecektir

SONRAKİ HABER

Özel harekatçılar Silopili kadınları taciz ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...