02 Haziran 2016 12:07

Erdoğan: Almanya ile ilişkileri ciddi manada zedeleyecektir

Cumhurbaşkanı, Almanya Federal Meclisi'nde kabul edilen Ermeni Soykırımı tasarısıyla ilgili olarak 'İlişkileri ciddi manada zedeleyecektir' dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Meclisi'nde kabul edilen Ermeni Soykırımı tasarısıyla ilgili olarak, "İlk adım olarak Berlin Büyükelçisi'ni Türkiye'ye çağırıyoruz. Bu karar iki ülke arasındaki ilişkileri ciddi manada zedeleyecektir" değerlendirmesi yaptı. "Nasıl bir adım atarız, bunları oturup konuşacağız" diyen Erdoğan, "Büyükelçinin gelişi ve Alman Parlamentosu’ndaki metinlerin değerlendirilmesi. Dışişleri’ndeki arkadaşımız yapacak ve nihai kararımızı vereceğiz" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ile düzenledikleri ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konu hakkındaki sözleri şöyle:

"Az önce Sayın Başbakan’la telefon görüşmem oldu. Neticesinde ortak kanaatimiz, ilk adımımız, büyükelçiyi istişarelerde bulunmak üzere çağırmak. Türkiye’ye çağırıyoruz. Bu karar aslında Almanya – Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyecek bir karardır. Oturacağız, nasıl bir adım atarız. Bizim asıl atmamız gereken adımları atacağız. Büyükelçinin gelişi ve Alman Parlamentosu’ndaki metinlerin değerlendirilmesi. Dışişleri’ndeki arkadaşımız yapacak ve nihai kararımızı vereceğiz.

'FIRAT'IN BATISI' YANITI

Öte yandan Erdoğan, YPG'nin öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri'nin IŞİD'in kontrolündeki Menbic'e doğru başlattığı operasyon hakkındaki soruya da şöyle yanıt verdi:

"Benim şu ana kadar edindiğim bilgi ve Sayın Obama’yla, askeri yetkililerle yaptığımız görüşmelerde bu söylenen ve şu anda sorduğunuz bilgiler doğru bilgiler değil. Şu anda Suriye’de Suriye Demokratik Güçleri’nin içerisinde yaklaşık 450 kadar YPG var, bunun dışında 2,500 civarında Araplardan var. Toplamda yaklaşık 3000 kişi bu operasyonun içinde yer alıyor. Söylenen de şudur, YPG burada daha çok lojistik bir güç oluşturacak. Kendi istihbarat ağımızla bakacağız, ne olduğuna." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Akşam’ın Elçi haberi yalan çıktı

SONRAKİ HABER

Suruç’ta katledilen Aksu’nun evi yakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa