02 Haziran 2016 12:00

CHP'den 'Ermeni Soykırımı' açıklaması: Karar geçersizdir

CHP, Almanya Federal Meclisi'nin Ermeni Soykırımı'nı tanımasına ilişkin 'Şiddetle kınıyoruz' açıklamasında bulundu.

Paylaş

CHP, Almanya Federal Meclisi'nin Ermeni Soykırımı'nı tanımasına ilişkin yaptığı açıklamada '1915 olaylarını 'Soykırım' olarak niteleyen karar tasarısının kabul edilmesinden derin üzüntü duyuyor, şiddetle kınıyoruz' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Tarihin tartışmalı bir dönemine ilişkin; Almanya Federal Meclisi'nin, yetki ve sorumluluğu olmayan hukuki bir konuda önyargılara dayanan siyasi hüküm vermesi asla kabul edilemez. Almanya Federal Meclisi, bu kararıyla Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin daha da çetrefilli hale gelmesine ön ayak olmakla kalmayıp, aynı zamanda Türkiye-Almanya ilişkilerine de zarar vermiş ve özellikle bu ülkede yaşayan 3,5 milyon Türk'ü derinden yaralamıştır. Hiç şüphesiz bu karar; bizim açımızdan hükümsüz ve geçersizdir.
Kendi karanlık geçmişindeki suçluluğuna ortak arayan bu anlayışın, bu kararın sözüm ona Türkiye- Ermenistan ilişkilerinin düzeltilmesine veya Almanya'daki Türk ve Ermeni vatandaşlarının uyumuna hizmet edeceğini söylemek gülünç bir savunmadır. Cumhuriyet Halk Partisi, Ermenistan gerekli adımları attığı takdirde, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesini savunmaktadır. Bununla birlikte, Ermenistan'ın bu konuyu üçüncü ülkeler nezdinde Türkiye'ye karşı bir silah olarak kullanma politikası, ilişkilerin normalleşmesini kolaylaştırmayacak, bilakis daha da zorlaştıracaktır. Türkiye'deki siyasi iktidarın, 'Mülteci Anlaşması' konusunda Almanya Başbakanı Merkel'le verdiği samimi pozların da bugün Almanya tarafından kabul edilen bu sorumsuz kararla iç kamuoylarına dönük bir şovdan ibaret olduğu ortaya çıkmıştır." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

AYM ‘uzman ayrımı’  yetkisiz dedi

SONRAKİ HABER

Sendikal eyleme soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...