02 Haziran 2016 11:47

Demir çelik işçileri ‘kayyım’ istedi

Sivas Demir Çelik İşletmelerinde (SİDEMİR) çalışan yaklaşık 100 işçi, 4 ay önce kapanan fabrikalarına kayyım atanması için eylem yaptı.

Paylaş

SİDEMİR’de çalışan ve ücretleri ödenmediği için geçtiğimiz aylarda da eylemler yapan yaklaşık 100 işçi, önceki gün kent meydanında toplanarak fabrikalarına kayyım atanmasını istedi.

Ellerinde, “İpek Koza’ya 1 ayda atanan kayyım Sivas Demir Çelik’e neden atanmıyor”, “Denetim değil yönetim kayyımı istiyoruz” yazılı pankartlar taşıyan grup çeşitli sloganlar atarak Sivas halkından da destek istedi. Grup adına açıklama yapan Çelik-İş Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan, fabrikanın 1998 yılında özelleştirildiğini ve 2004 yılında Erol Evcil’e devredildiğini belirterek, “Maalesef bu grup fabrikayı iyi bir şekilde işletemedi. İşçiye, esnafa ve devlete 2 yıl içinde ciddi borçlanmalar yaptı. 2006 yılında TMSF’nin fabrikanın yönetimine el koymasıyla beraber fabrikanın kaderi bir anda ciddi şekilde değişti. Yaklaşık 6 ay içinde başta işçiler olmak üzere maaşlar ödendi. Devlete olan borçlar kapatıldı, Sivas ekonomisine olan katkısı gözle görülür hale geldi. Fabrika yönetimi 2007 yılında, fabrikanın borcunun olmadığı ve bankalarda ciddi kâr hesabının olduğunu paylaştı. Ama maalesef 2008 yılı sonunda karşı tarafın davayı kazanıp fabrikayı tekrar devralmasından sonra tekrar sorunlar başladı. 2009’dan bugüne geldiğimizde devlete 700 milyon TL, çalışana 20 milyon TL, Sivas kurum ve esnafına yaklaşık 250 milyon TL borç olduğu görülmektedir. Bu sebeple biz emekçiler olarak fabrikamıza bir an önce yönetim kayyımı atanmasını devletimizden ve hükümetimizden talep ediyoruz” dedi. İşçiler daha sonra çeşitli sloganlar atarak İnönü Bulvarı üzerinde yürüdü. (Sivas/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İşçilerin birliği emeğin siyaseti

SONRAKİ HABER

Birleşik Metal-İş temsilciler kurulu toplanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...