02 Haziran 2016 11:31

Açlığın ve yoksulluğun fotoğrafı: Bir tas çorba için

Bir tas çorbaya mahkum ettirilen insanlar, aşevlerinin önünde saatlerce kuyruklarda bekleyenler. Urfa’daki görüntü açlığı ve yoksulluğu ortaya koyuyor

Paylaş

Urfa’nın merkez Eyyübiye ilçesinde 1993 yılında kurulan ve “yoksulları doyurmak” adına günde iki öğün yemek veren, bazen de kıyafet ve para yardımında bulunan aşevinin bulunduğu sokağın girişi ve çıkışları yüzlerini türbanları ile gizlemeye çalışan kadınlarla dolup taşıyor. 

Kimi çocuklarıyla, kimi yüklendiği çantalarla yardım almaya gelen kadınlar, günde iki öğün yemek alıyor. 93 yılından bu yana manzarası hiç değişmeyen bu sokakta bulunan mahalle halkı, ülkede yoksulluğun bitmediğini bu manzara ile tekrar tekrar gördüklerini söylüyor. Ellerindeki bakraçlarla sıraya giren kadınlar, aldıkları yemeklerden sonra evlerinin yolunu tutuyor. 

40 BİN KİŞİ YARDIM ALIYOR

Aşevinin yönetimi, “yıllardır yoksullara yardım” ettiklerini, yemek, giyim ve para yardımında bulunduklarını ve “yardıma muhtaç” kişilerin sayısının sürekli artığını belirtiyor. 

Adını vermek istemeyen yetkili, 35-40 bine yakın Rihalıyı da giydirdiklerini söyleyerek, yoksulluğun resmini özetledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP yasağa rağmen Adana mitingini yapacak 

SONRAKİ HABER

Denetim yapan değil biat eden müfettiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...