02 Haziran 2016 11:21

HDP yasağa rağmen Adana mitingini yapacak 

HDP’nin milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması karşısında demokratik siyaset buluşmaları yapan HDP’nin Adana mitingi yasaklandı.

Paylaş

 4 Haziran Cumartesi günü Uğur Mumcu Meydanı’na yapılan bildirimi reddeden Adana Valiliği yasağa “Sansasyonel ve provokatif saldırılar ile kargaşa ortamı çıkarılabileceği, toplantıya katılacak milletvekili ve siyasi parti temsilcileri gibi teröre hedef olabileceği” şeklinde bir gerekçe gösterdi.

HDP Adana İl Binası’nda gerçekleşen toplantıda konuşan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, kendilerinin korunma gerekçesinin göstermelik bir gerekçe olduğunu belirterek “Bize yönelik tehlike halktan asla gelmedi. Bu tehlikenin tek odağı devlettir. Devlet önleme iradesi gösterirse hiçbir mitingde bomba patlamaz, hiçbir mitingde insanlar yaşamını yitirmez” dedi. Katliam olacağına dair yetkililerin istihbaratı olmasına rağmen önlem almadığı ve uyarıda bulunmadığı Suruç ve 10 Ekim Ankara katliamlarının bunun ciddi örnekleri olduğunu dile getiren Beştaş, bu kararla bir partinin siyaset yapma hakkının hedef alındığını söyledi. 

‘YARGININ İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMUDEHŞETLE İZLİYORUZ’

Kararda ne Anayasa, ne 2911, ne AHİS, ne Siyasi Partiler Kanunu’na ilişkin hiçbir madde metni bile olmadığını söyleyen Beştaş, “Yürütme durdurma istemli bir başvuruda bulunduk. Hala yargı bağımsız bir kuvvetse idare mahkemesinin derhal bu yasaklama kararını iptal etmesi gerekiyor. Ama yargının içinde bulunduğu durumu dehşetle izliyoruz. Yüksek yargı Cumhurbaşkanı’na refakat ediyor” dedi. Cumhurbaşkanı’nın mitinglerinde halkın vergilerinden milyonlar harcandığını dile getiren Beştaş,  “Peki bu yasal mı?” diye sordu. Kararla ilgili yürütmeyi durdurma istemiyle yaptıkları başvurudan olumlu bir sonuç çıkmazsa miting Dağlıoğlu Mahallesi Karasu Kavşağı’nda olacak. Bildirimlerini Valilik tarafından miting alanı olarak tespit edilmiş olan Uğur Mumcu Meydanı’na yaptıklarını ifade eden HDP MYK Üyesi Alp Altınörs, “Saray darbesi ile hukuk ve anayasa askıya alınmıştır. Bu yasak kararı hukuksuzdur” dedi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

'Yeni anayasayı yapacağız, başkanlık sistemini getireceğiz'

SONRAKİ HABER

Açlığın ve yoksulluğun fotoğrafı: Bir tas çorba için

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...