02 Haziran 2016 10:15

Mobil sayfaları 4 kat hızlandıran Google AMP, Türkiye'de

Google'ın mobil cihazlarda yayınlanan haberlerin normalden ortalama 4 kat daha hızlı okunmasını sağlayan AMP projesi Türkiye'de de yayına başladı.

Paylaş

Akıllı telefon ve tabletlerin bilgiye ulaşma yöntemlerinde yol açtığı değişimle birlikte kullanıcılar haberlere cep telefonları üzerinden erişmeye başladı.

Dünyanın dört bir yanındaki yayıncılar da okur kitlelerine ulaşmak için mobil web’i kullanıyor. Ancak kullanıcılar içeriğin hızlı yüklenmemesi halinde sadece üç saniye bekledikten sonra web sitelerini terk ediyor. Kuşkusuz bu, sadece istediklerine erişmek isteyen kullanıcılar için değil, yayıncılar için de tercih edilmeyen bir durum.

Google bu nedenle, geçtiğimiz yılın Ekim ayında mobil web’in hız ve performansını önemli ölçüde değiştirmeyi hedefleyen yeni bir açık kaynak girişimi olan Accelerated Mobile Pages-AMP projesini başlattı.

Bugünden itibaren AMP sayfaları Türkiye’deki kullanıcıların da hizmetine sunuldu.

Artık Google’da mobil bir cihaz ile arama yaptığınızda, AMP kullanılarak tasarlanan sayfalar, ilgili arama sonuçları doğrultusunda ‘Öne Çıkan Haberler’ bölümünde yer alacak. Okumak için seçtiğiniz bilgiye anında yüksek bir hızla erişebileceksiniz. Üstelik yüklenmesi için uzun uzun beklemeden veya okurken sağa sola atlamadan haberi kolayca yukarı-aşağı kaydırabileceksiniz. Ayrıca, sayfayı kaydırarak AMP haberlerinin birinden diğerine kolayca geçiş yapılabileceksiniz

AMP ile hazırlanan web sayfaları, dengi olan diğer sayfalara göre ortalama 4 kat daha hızlı yüklenip, on kat daha az veri kullanıyor.

Evrensel'in AMP sayfalarının da en kısa sürede hazırlayıp okurlarımıza sunmayı planlıyoruz... (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Avukatlık mesleği yaptırılmaz hale getiriliyor

SONRAKİ HABER

'Yeni anayasayı yapacağız, başkanlık sistemini getireceğiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa