02 Haziran 2016 10:59

Avukatlık mesleği yaptırılmaz hale getiriliyor

Mahkemeye verdikleri itiraz dilekçeleri davalık olan avukatlar Tugay Bek ve Sevil Aracı, “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla hakim karşısına çıktı. 

Paylaş

“Hırsız var” pankartı açtığı için müvekkilleri İbrahim Alıcı’yı döven Başbakanlık korumalarına takipsizlik verilmesine ilişkin verdikleri  itiraz dilekçeleri davalık olan avukatlar Tugay Bek ve Sevil Aracı, “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla hakim karşısına çıktı. 

Osmaniye 1. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen dava öncesinde Adana eski adliyesi önünde Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şubesi tarafından basın açıklaması yapıldı. Adana Barosu ve Emek Partisi üyelerinin katıldığı açıklamada konuşan Baro Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık, “Korku, sindirme ve gözdağının yine yargı üzerinden verildiğini, yurttaşın hak arayışı ve adalete ulaşımında avukatlara açılan davalarla tutuklamalarla savunma hakkı artık yaptırılmaz hale getirilmiştir” dedi. Türkiye’nin taraf olduğu ve aynı zamanda evrensel ilkeler halini almış olan Havana Kuralları ve Turin İlkeleri’yle, avukatlara engelleme, taciz ve ekonomik yaptırımlar yapılmaksızın mesleklerini icra edebilmeleri için alt koşulların hazırlanması konusunda devletlere pozitif yükümlülük getirildiğini kaydeden Çıtırık, “Siyasi iktidar ve onunla özdeşleşmiş kaçak saray Türkiye’deki toplumsal muhalefete bir kez daha tahammülsüzlüklerini ortaya koymuştur. Burada yargılanan yurttaşın savunulma hakkıdır” diyerek sözlerini bitirdi.

ÇHD adına basın açıklamasını okuyan Avukat Ülkü Tolunay da, davayı savunmanın sesini kısmak olarak değerlendirdi. Son dönemde avukatlara ve mesleklerine yönelik saldırıların arttığına dikkat çeken Tolunay, son olarak Mimarlar Odasına yönelik tahliye sırasında avukat Can Atalay’ın da hukuka aykırı bir şekilde gözaltına alındığını hatırlattı. Tolunay, tüm barış ve demokrasi güçlerini ‘savunmayı’ savunma mücadelesine çağırdı. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Almanya'nın soykırım kararına hükümetten tepki

SONRAKİ HABER

Mobil sayfaları 4 kat hızlandıran Google AMP, Türkiye'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...