02 Haziran 2016 10:05

Fransa’da metro çalışanları da greve katıldı

Fransa’da çıkarılmak istenen iş yasasına karşı başlatılan grevler büyüyerek devam ediyor. Bu sabahtan itibaren Paris metrosu çalışanları da iş bıraktı

Paylaş

Fransa’da hükümetin iş yasasında yapmaya çalıştığı değişikliklere karşı başlatılan grevler büyüyerek devam ediyor. Devlet demir yolları işçilerinin salı gecesinden itibaren ucu açık grevlere çıkmasının ardından, Paris Ulaşım İdaresi çalışanları iş bırakma eylemlerine başladı.

Bu sabahtan itibaren Paris metrosu çalışanları da iş bıraktı. Grevlere öncülük eden Genel Emek Konfederasyonu (CGT) sendikası, hükümet çalışma yasası paketini geri çekene kadar iş bırakma eylemlerinin süreceğini söyledi. 

GREV DALGASI YAYILIYOR

Çalışma saatlerinin artıran, işten atmaları kolaylaştıran, iş yeri sözleşmelerinin iş kolunda imzalanan toplusözleşmeler üzerinde üstünlüğünü öngören düzenlemelere karşı iki haftadır devam eden grevlere dün liman ve rıhtım işçileri de katıldı. Geçen hafta rafineri, nükleer santral ve demir yolu çalışanlarının başlattığı eylemler de devam ediyor. Özellikle rafinerilerdeki üretimin azalması sonucu, Fransa’daki benzin istasyonlarında yakıt sıkıntısı baş göstermiş ve istasyonlarda uzun kuyruklar oluşmaya başlamıştı.

Havacılık iş kolundaki grevlere dün de devam etti. Sivil havacılık idaresi çalışanları, teknisyenler, hava kontrolörleri hem iş yasa tasarısına karşı hem de toplusözleşme görüşmelerinin tekrar başlaması için 3 günlük greve gitmişti. (DIŞ HABERLER)


 

ÖNCEKİ HABER

Almanya, Ermeni Soykırımı'nı resmen kabul etti

SONRAKİ HABER

Mersinli çiftçiye Cumhurbaşkanına hakaretten ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...