01 Mayıs 2012 10:52

Siirt’te 3 dilli 1 Mayıs

Siirt’te 1 Mayıs'ta sabah saat 11.00’de toplanmaya başlayan KESK’e bağlı sendikalarla Türk-İş’e bağlı Belediye- İş, BDP, CHP’nin de yer aldığı 500’e yakın bir toplulukla Güres Caddesinden Belediye araç garajına kadar yürüdü.Yol boyunca daha önce kararlaştırılan sloganlar atıldı. Yürüy

Siirt’te 3 dilli 1 Mayıs
Paylaş
Cumhur Kılıççıoğlu

Siirt’te 1 Mayıs'ta sabah saat 11.00’de toplanmaya başlayan KESK’e bağlı sendikalarla Türk-İş’e bağlı Belediye- İş, BDP, CHP’nin de yer aldığı 500’e yakın bir toplulukla Güres Caddesinden Belediye araç garajına kadar yürüdü.

Yol boyunca daha önce kararlaştırılan sloganlar atıldı. Yürüyüş öncesi ilk konuşmayı yapan Belediye-İş Sendikası Başkanı Halit Akınay özetle şunları söyledi: “l Mayıs siyasi görüş, ırk, cinsiyet, etnik köken, ülke, din, mezhep ve benzeri farklılıkları bir tarafa bırakarak tüm emekçilerin güçlerini birleştirdiği gündür. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Hükümet, krizi bahane ederek, “Ulusal İstihdam Stratejisi” adlı ucubeyle Kıdem Tazminatı fonunu kurarak emekçilerden ve çocuklarımızdan aldıklarını işverenlere veriyor. Hükümet Özel İstihdam bürolarına kiralık işçi kullanma yetkisi vererek emekçileri boğaz tokluğuna çalıştırıyor.”

Halit Akınay, Kürt sorunu, 12 Eylül, tutuklu milletvekilleri ve Roboski katliamına değinerek, Kadına yönelik şiddet ve tecavüzlerin sona erdirilmesini isteyerek yurt dışına asker gönderilmesine karşı çıktı.

KESK adına Tüm Bel-Sen Başkanı Mahmut Hekimoğlu ile Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da günün anlamıyla ilgili değişik taleplerde bulunarak saat 14’ü gösterirken bütün yurt etkinliklerinde arşa yükselen “Faşizme karşı omuz omuza” nidalarıyla etraf inletildi.

Siirt’teki gösterilerde sık sık  Kürtçe Zılgıt atılarak. Arapça “tililili” nidalarıyla işçinin ve emekçinin bayramına renk kattılar. Bayram kutlamasından sonra görüş belirten kadınlar “en ağır işçiler, anketlerde Ev  Hanımı  olarak belirtilenlerdir. Biz ev kadınlarına da yeni sosyal güvenceler tanınmalıdır” derken, Alışveriş merkezi çalışanları da tatil ve izin sürelerinin güvenceye alınmasını istediler.

Haberimizi Siirt’te 3 dildeki bayram kutlamasıyla noktalıyoruz: “Yaşasın 1 Mayıs! Biji Yek Gulan ! Vehet fi Ayyar hey İyş!” (SiirtEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kars’ta işçiler şeker fabrikaları için alandaydı

SONRAKİ HABER

Dersim'de polise rağmen coşkulu kutlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...