02 Haziran 2016 00:28

Mehmet Türkmen: Çıkınca kaldığımız yerden devam edeceğiz

Tutuklu EMEP MYK Üyesi Mehmet Türkmen, 'Barış mücadelesi verdiğimiz için cezaevindeyiz. Çıkınca kaldığımız yerden devam edeceğiz' dedi.

Paylaş

Yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeni ile ‘yasa dışı terör örgütü üyeliği’ ile suçlanarak tutuklanan EMEP MYK Üyesi Mehmet Türkmen, barış mücadelesinin bir sonucu olarak cezaevinde olduklarını belirterek, çıkınca emek ve barış mücadelesine kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

Antep’te aralarında DBP Antep İl Eş Başkanı Demet Paksoy, Eğitim Sen ve BES üyelerinin de olduğu 17 kişi ile birlikte ‘örgüt üyeliği, örgüt propagandası’ suçlamasıyla tutuklanan Türkmen’le görüşen avukatı ve aynı zamanda Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, Türkmen’in moralinin iyi olduğunu söyledi. Türkmen ile yaptığı görüşmeyi aktaran Aracı, Türkmen’in ülkede yaşanan patlamalardan hükümeti sorumlu tuttuğu için yaptığı Facebook paylaşımları nedeniyle tutuklandığını dile getirdi.

EMNİYETTE İLGİNÇ SORULAR!

“Memlekette benim gibi düşünenlerin dışarıda olması istisna haline geldi” diyen Türkmen’e ifadesi sırasında ‘Paylaşımlarının bir belgeye dayanıp dayanmadığı’ soruldu. Sorguda ‘Bu gerçek dışı paylaşımlarla Sayın Cumhurbaşkanımıza neden hakaret ettin’, ‘Kürdistan’da şehirler yakılıyor diyerek neden terör örgütü propagandası yaptın’, ‘Terör örgütü adına başka hangi suçları işledin’ gibi sorular yer aldı.

‘HERKESİN BİLDİĞİ GERÇEKLERİ SÖYLEDİK'

Bu konuda konuşan Türkmen, dönemin Başbakanı Davutoğlu’nun Ankara Katliamı’na ilişkin canlı bombalarla ilgili “Suç işlemeden yakalayamıyoruz” şeklindeki sözlerini ve Hakan Fidan’ın “Suriye’den 3 füze attırırım” sözlerini hatırlatarak, herkesin bildiği gerçekleri paylaştığı için tutuklandıklarını söyledi.

Sorguda, paylaşımlarda yer alan Albert Camus’nun sözlerinin, takılan poşunun renginin, İlkay Akkaya şarkısının sorulduğunu belirten Türkmen, insanın yaptığı gündelik şeylerin suç sayıldığını ifade etti. Binlerce akademisyen nasıl barış istedikleri için yargılanıyorsa kendilerinin başına gelenin de aynı olduğunu belirten Türkmen, “Ülkedeki insanlara AKP’den yana olanlar ve olmayanlar olarak bakıyorlar. AKP’li olmayanlar yargılanıyor. Daha fazla mücadele etmemiz gerekiyor. Çıkınca kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Patronlara karşı tek yumruk olmalıyız

SONRAKİ HABER

Türmen: Demokrasi mücadelesinde yeni bir hamle

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...