01 Mayıs 2012 10:47

Kars’ta işçiler şeker fabrikaları için alandaydı

Kars’ta 1 Mayıs Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan mitingle kutlandı. Mitingde, Şeker Fabrikası’na sahip çıkma çağrısı yapıldı.DİSK, Şeker- İş, KESK’e bağlı sendikalar, EMEP, Kars Devrimci 78’liler Derneği, CHP ve BDP’nin katıldığı miting için işçi ve emekçiler sabahın erken saatlerinde şehrin &cce

Kars’ta işçiler şeker fabrikaları için alandaydı
Paylaş

DİSK, Şeker- İş, KESK’e bağlı sendikalar, EMEP, Kars Devrimci 78’liler Derneği, CHP ve BDP’nin katıldığı miting için işçi ve emekçiler sabahın erken saatlerinde şehrin çeşitli yerlerinde toplanarak davul zurna eşliğinde, bayrak ve pankartlarıyla Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu.

Mitingde, Kars Şeker Fabrikası işçilerinin oluşturduğu Şeker İş üyeleri, pankart ve dövizleriyle platformun en önünde yer aldı. Miting boyunca Şeker Fabrikası’nın kapatılmaması için sloganlar atıldı. Yapılan konuşmalarda “Fabrikamız kapatılmasın, şekerimizin tadı kaçmasın!” çağrısı yapıldı  Mitingde, 1 Mayıs Tertip Komitesi Kars Emek ve Demokrasi Platformu adına Eğitim Sen Kars Şubesi Başkanı Çetin Koçyiğit, yaptığı açılış konuşmasında AKP hükümetinin politikalarının işçi ve emekçiler için yarattığı tahribatlara dikkat çekti.

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane de yaptığı konuşmada Kars Şeker Fabrikası’nın kapatılmamak istenmesine tepki gösterdi. (KarsEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bölge’de her yerde 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

Siirt’te 3 dilli 1 Mayıs

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...