01 Haziran 2016 17:43

Adana'da Gezi'nin 3. yılında mücadeleyi yükseltme çağrısı

Adana Atatürk Parkı’nda Gezi eylemlerinin 3. yılı dolayısıyla kitlesel bir basın açıklaması yapıldı.

Paylaş

Adana Atatürk Parkı’nda Gezi eylemlerinin 3. yılı dolayısıyla kitlesel bir basın açıklaması yapıldı. KESK’in çağrısı ile yapılan açıklamaya TMMOB, Adana Tabip Odası’nın yanı sıra siyasi kurum ve partiler de katıldı. Gezi’de hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Gezi eylemlerinin 3. yıl dönümü dolayısıyla bir araya gelen kalabalık açıklama sırasında “Bu daha başlangıç mücadeleye devam.”,“Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları attı. Kurumlar adına açıklamayı Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz okudu.

“Gezi’de bizler, derelerin, ormanların ve ortak yaşam alanlarının ranta kurban edilmemesi için ve toplumsal barışı ve kardeşliği savunduğumuz için vurulduk.” diyen Karagöz, kolluk güçlerinin ve hükümetin saldırılarına karşı birlikte mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti. Karagöz, Gezi’nin 3. yılında TMMOB ve Mimarlar Odası’na yönelik göz altıların, kirli rant politikalarından beslenenlerin bir ürünü olduğunu vurguladı.

Türkiye’de yıllarca kamu emekçilerinin, işçilerin, Kürtlerin, Alevilerin, kadınların, gençlerin, toplumun tüm ezilen ve dışlanan kesimlerinin taleplerinin görmezden gelinmesine karşı irili ufaklı mücadelelerin olduğunu söyleyen Karagöz, Gezi direnişinin yaşanıp biten bir şey olmadığını, bugüne ve geleceğe etki eden canlı bir süreç olduğunu kaydetti. Karagöz son olarak Gezi direnişini selamladıklarını ifade etti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te Gezi’den Roboski’ye katliamlar protesto edildi

SONRAKİ HABER

Bitlis'te köy korucusu silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...