01 Haziran 2016 17:08

Antep’te Gezi’den Roboski’ye katliamlar protesto edildi

Antep'te siyasi parti ve kitle örgütleri Gezi Direnişi’nin 3. yıl dönümünde eylem yaptı.

Paylaş

Antep’te DBP, EMEP, ESP, HDP, ÖSP, SYKP, YSGP ve İHD’nin aralarında bulunduğu siyasi parti ve kitle örgütleri Gezi Direnişi’nin 3. yıl dönümünde eylem yaptı. Roboski’de ve Gezi’de katledilenlerin fotoğraflarının olduğu pankartların açıldığı eylemde “Unutmayacağız, Unutturmayacağız”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” mesajı verildi.

Yeşilsu Parkı’nda yapılan basın açıklamasını okuyan HDP Antep İl Eş Başkanı Güler Erat, Gezi Direnişi’ndeki isyanı doğuran koşulların değişmediğini söyledi. Gerginliğin, kuşatmanın, çatışmanın ve şiddet ortamının her yeri sardığını belirten Erat, “Çünkü iktidar adalet değil, yeni adaletsizlikler yönünde adımlar attı. Sur, Cizre, Nusaybin, İdil, Dargeçit, Derik, Şırnak, Yüksekova ve bölgenin birçok ilçesinde yaşam alanlarını tamamen tahribe ve sivilleri katletmeye kadar ulaştı. Yaşam hakkı ve barış hakkı için mücadele daha vazgeçilmez bir hale geldi” dedi.

4 yıl önce Roboski’de yaşanan katliamın izleri halen devam ederken aynı zihniyetin 3 gün önce aynı yerde yine bir saldırı gerçekleştirdiğine dikkat çeken Erat, acilen sorumluların bulunup cezalandırılmasını, ailelerden özür dilenmesini istedi.  

ORTAK MÜCADELE ŞART

Saray-AKP iktidarı karşısında ortak mücadele ihtiyacının ortada olduğunu belirten Erat, “Bu olmadıkça, Saray kendi hedefine doğru adımlar atmayı sürdürecektir. ‘Tekçi’ toplum ve tarih anlayışının, ‘tek adam’ yönetimine doğru yürüyüşünü durdurabilmek için, Gezi Direnişi’ndeki mücadele anlayışını bir alternatif siyasete büründürmek hepimizin sorumluluğudur. Şiddete ve adaletsizliğe, eşitsizlik ve baskıya karşı özgürlük ve demokrasiyi kazanmak için yapılması gereken birlikteliği ve dayanışmayı büyütmektir” dedi.(Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD'de üniversitede silahlı saldırı: 2 ölü

SONRAKİ HABER

Adana'da Gezi'nin 3. yılında mücadeleyi yükseltme çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...