01 Haziran 2016 15:00

Avcılar'da işçiler belediyeye yürüdü

Avcılar Belediysi’nde Belediye-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan işçiler, direnişlerinin 30. gününde yürüyüş düzenledi.

Paylaş

Avcılar Belediysi’nde Belediye-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan işçiler, direnişlerinin 30. gününde yürüyüş düzenledi.

Marmara Caddesi girişinde toplanan işçiler, “İş ekmek özgürlük”, “Atılan işçiler geri alınsın”, “Sendika hakkımız engellenemez”, “Kıdeme uzanan eller kırılsın” sloganlarıyla belediye binası önüne yürüdü. Bekediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul’un da katıldığı eyleme DİSK/Gıda-İş, Tez Koop-İş, Haber-İş, Liman-İş TÜMTİS ve EMEP de destek verdi.

Belediye önünde konuşan Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, atılan işçilerin geri alınmasını istedi.

Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul da “Hatadan dönmek erdemdir. Bu erdemi gösterin. İşçilerin atılma gerekçesi iş kanunun 25’e 2’sı. Yani ahlaksızlık ve hırsızlık. Bu insanlar ve çocukları ne yapacaklar? Ramazana kadar bu mesele çözülmezse Belediye-İş’in tüm yöneticileri burada olacak. Arkadaşlarımız işe dönene kadar bu işin peşini bırakmayacağız” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Danimarka, transseksüelliği 'hastalık' olarak tanımlamayacak

SONRAKİ HABER

'Türkiye 53.1 ile 'başkanlığa hayır' diyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...