01 Haziran 2016 14:00

Zaman demokratik değerleri savunma zamanı

Önce Demokrasi Girişimi “Anayasal Demokrasi” konulu sempozyum gerçekleştirdi

Paylaş

 Birinci bölümde anayasal demokrasi üzerine açılış konuşması yapıldı. İkinci bölümde ise Türkiye’nin anayasa gündemi ele  alındı.

Taksim Hill Otelde yapılan sempozyumun açılışını Yazar Ayşegül Devecioğlu yaptı. Türkiye’nin içinde bulunduğu durama dikkat çekerek, söz konusu ortamda anayasanın yapılmayacağına vurgu yaptı.
Sempozyumun ilk oturumu Anayasal Demokrasi başlığı altında yapıldı. Önce Demokrasi çağrı metnini CHP Eski Milletvekili Melda Onur okudu.  

İktidar eliyle anayasasızlaştırma sürecine, devlet toplum ilişkilerinin ‘hukuksuz alanlar’ yaratılmasına karşı, din ve mezhep bakışı temelinde yaratılan baskıcı ve totaliter yönetim anlayışına, itiraz ettiklerini ifade eden Onur, “Parlamenter  rejime karşı fiili durumu yaratarak keyfi bir yönetim kuran, erkler ayrılığını yok eden, hak ve özgürlükleri ihlal eden, dokunulmazlıkları kaldırarak, yasamayı doğrudan yürütmenin tahakkümü altına almaya yeltenen zihniyetin ‘Yeni anayasa yapıyoruz’ söylemiyle yarattığı bilgi kirliliğine hayır diyoruz” diye konuştu. Hukuka, akla aykırı gayrimeşru söylem ve uygulamalara karşı meşru direnme hakkından söz eden Onur, bu ortamda anayasa yapılamayacağına işaret ederek, “Önce hukuk ve demokrasi” dedi. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu da Türkiye’nin anayasa sorunsalı üzerinde sunum yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere’de AB karşıtları önde gidiyor

SONRAKİ HABER

Menbic operasyonu başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...