01 Haziran 2016 12:59

Akademisyene ‘Osmanlı’ya hakaret’ cezası!

İstanbul’un fethi ile ilgili paylaşım yapan Adnan Menderes Üniversitesinden Prof. Dr. E.B. 'Osmanlı’ya hakaret' suçlamasıyla görevinden uzaklaştırıldı

Paylaş

Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. İstanbul’un fethi ile ilgili paylaşım yapan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde görevli Akademisyen Prof. Dr. E.B. “Osmanlı’ya hakaret etmek” suçlamasıyla görevinden uzaklaştırıldı.

Daha önce barış bildirisine imza atan Eski Rektör Prof. Dr. Şükrü Boylu’yu görevden uzaklaştıran yönetim bu kararı protesto eden Eğitim Sen Üyeleri Sevim Karadağ, Nevin Karaca ile SES Üyesi Vedat Altındağ’ı da gerekçe göstermeden ilçelere sürmüştü.

SAVAŞ NARASI

Prof. Dr. E.B. 29 Mayıs’ta sosyal medya hesabından  “Bugün muhteşem bir uygarlık olan Doğu Roma İmparatorluğu’nun başkenti Konstantinopolis’in barbar ve bağnaz bir kabile tarafından işgalinin yıl dönümü” şeklinde paylaşım yapan E.B, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan tarafından hedef gösterildi. Paylaşıma dair; “Terör sevici akademisyenlerimizden sonra Bizans sevici akademisyenimiz de oldu. Bilsinler ki Hira Dağı’nın evlatları Olimpos Dağı’nın evlatlarını mutlak ve yeniden mağlup edeceklerdir” yorumunu yapan Rektör Bircan, akademisyen E.B hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. Bircan yaptığı açıklamada “İlgili öğretim üyesinin sosyal medyadaki kabul edilemez paylaşımları nedeniyle; “Hakkında Disiplin ve Ceza soruşturması başlatılmış olup, açığa alınmıştır. Bu paylaşımları nedeniyle haklı olan tepkinizi tehdit, hakaret, küfür vb. ifadeler kullanarak değersizleştirmeyelim. Süreç tarafımızca ciddiyetle takip edilecektir” ifadelerine yer verdi.

ÜLKÜ OCAKLARI TEHDİT ETTİ!

Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Mustafa Karaca da açığa alınan Akademisyen Prof. Dr. E.B’nin fakültesinde eylem yapacaklarını duyurdu. Sosyal medya üzerinden yayımladığı ve akademisyen E.B’yi açıkça hedef gösterdiği ve tehdit ettiği açıklama şöyle: “Atalarını tarihin çöplüğüne gömdüğümüz gibi senin gibi nesebi gayrisahih kalıntılarını da şüheda kanıyla sulanmış, Tanrı Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslüman bu topraklardan ayıklayana kadar mücadelemiz devam edecektir” (Aydın/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Yaşadığımız yerlerden tasfiye etmek istiyorlar

SONRAKİ HABER

Hrant Dink ailesi AYM’ye başvurdu: Etkin soruşturma yapılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa