01 Haziran 2016 12:07

Kocaeli'de 23 kişiye Erdoğan'a hakaret davası

Kocaeli'de 25 Aralık 2014 günü KESK’in düzeldiği eylemde Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri gerekçesiyle 23 kişiye dava açıldı.

Paylaş

Kocaeli'de 25 Aralık 2014 günü KESK’in düzeldiği eylemde Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri gerekçesiyle aralarında sendika başkanları, yöneticileri, siyasi parti başkanları ve üyelerinin de bulunduğu 23 kişiye dava açıldı.

Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması ile açılan davaların bir yenisine Kocaeli’de açılan dava eklendi. Benzer soruşturmalarda ''dava açılmasına gerek yoktur'' kararı verilen ya da açılan davalarda ''beraat kararı'' çıkan, suç isnadının ise yok sayılması için AYM'ye yapılmış başvuruda karar beklenen bir süreçte, yine “Cumhurbaşkanı'na hakaret”ten Kocaeli’de 23 kişiye dava açıldı.

24 Aralık 2014 günü İzmit’te KESK’in düzenlediği bir eyleme katılan aralarında Eğitim Sen Şube Başkanı Suca Omurca, dönemin KESK Sözcüsü olan Yener Çalışkan, SES Eski Şube Başkanı Murat Harata, SYKP Eski İl Temsilcisi Çetin Ak, HTKP il Başkanı Barbaros Tantan ve Emek Partisi İzmit İlçe Yöneticisi Okan Başal'ın da bulunduğu 23 kişiye “Cumhurbaşkanı'na hakaret”ten dava açıldı.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianame Kocaeli 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Dava 11 Temmuz günü başlayacak. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB: İktidarın baskılarına karşı direneceğiz

SONRAKİ HABER

HDP'li Encü 2 gün sonra Roboski'ye ulaşabildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa