01 Haziran 2016 09:20

DEDAŞ işçisi hakkını istiyor

Diyarbakır’da Eksim Holding bünyesinde çalışan Enerji-Sen üyesi 300 DEDAŞ işçi verilmeyen yol ve yemek ücretlerinin karşılanması için eylem yaptı. 

Paylaş

Eylemde konuşan Enerji-Sen Genel Başkanı Şirin Gürbüz, yol, yemek ücretlerinin sözleşmede yazılı olmasına rağmen karşılanmadığını, buna karşı açtıkları davalar nedeniyle işçilerin ‘davanızı geri çekmezseniz işe geri gelmeyin’ şeklinde tehdit edildiğini söyledi. Eksim Holding’in taşeron değişikliği nedeniyle yeni sözleşme dayattığına da dikkat çeken Gürbüz, yöne sözleşmeyle ücretlerin düşürüldüğünü, aradaki farkın da işçilerin yol- yemek ücreti gibi gösterildiğini söyledi.

Arıza onarım personeli Mehmet Oktay Yıldırım, “Biz onlardan lutüf istemiyoruz, haklarımızı istiyoruz. Beş buçuk yıllık çalışanım sosyal, sendikal tüm haklarımdan vazgeçmemi istiyorlar ve bir yıllık sözleşme imzalatmak istiyorlar. Eksim Holding'in bize dayattığı koşulları kabul etmeyeceğiz. Bu şartlarda kesinlikle çalışmayacağız” diye konuştu. 

Zafer Kılıç ise şunları söyledi: “Çalışma koşullarımız ölüm tehlikesi olan ağır bir işte alışıyoruz. Biz bu şartlar karşısında direnmeye devam edeceğiz” dedi. 5 yıllık çalışan Veysel Kızılkaya ise,  “Yol, yemek, mesailer, bayram izinleri 5 yıldır çalışıyorum daha bir yıl yararlanamadım. Haklarımız verilmiyor. Kanun, yasa nerede? Hükümet bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz.” 

7 yıllık işçi Murat Öztürk da taleplerinin karşılanmasını istedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)


BİSMİL'DE İŞÇİLER İŞTEN ÇIKARILDI

Bismil ilçesinde ise, DEDAŞ kaçak ekibinde çalışan 40 teknikerin işine son verildi. Hem işçilerin atılması hem de kent genelinde DEDAŞ arıza ekibinde çalışan 470 teknikerin haklarının gasp edilmesine karşı DEDAŞ İşletme Başmühendisliği'nde oturma eylemi yapıldı. Burada konuşan DEDAŞ çalışanı Oktay Yıldırım, "Tüm sosyal haklarımız, yol, yemek, izin haklarımızın baki kalmasıyla sözleşmeyi imzalamaya hazırız. Kendi işimizde çalışmaya devam etmek istiyoruz. Onun dışında elimizdeki hakların alınmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu yüzden yeni yapmak istedikleri sözleşmeyi imzalamadık. İmzalamayacağız. Emeğimizi, hakkımızı sömürülmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım’a göre Ermeni soykırımı sıradan bir olay

SONRAKİ HABER

Mücadelenin ortaklaştırılması için kurultay oluşmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...