01 Haziran 2016 09:04

Kılıçdaroğlu : Bir gün gelir Erdoğan'ı da o yargı yargılar

Kılıçdaroğlu 'Yargı bağımsızdır, yargı tarafsızdır bütün dünyada böyledir. Çünkü bir gün gelir Erdoğan'ı da o yargı yargılar' dedi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği büyükelçileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu kahvaltı sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Siyaseti bilmesi gereken insanlar önce anayasayı bilecekler. Anayasayı bilmeden ben siyaseti biliyorum demek doğru değildir. Anayasada yargının bağımsızlığı var. Dün sayın Kurtulmuş hepsi sayın Cumhurbaşkanı'na bağlıdır demişti, bugün sayın Kurtulmuş geri adım atıyor. Yani bir anlamda Erdoğan'la çelişiyor. Hiç kimsenin cumhurbaşkanı değildir ancak kendi yandaşlarının cumhurbaşkanıdır Erdoğan. Cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım. Çünkü tarafsız olacağına dair yemin etti, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde. Yeminini tutmuyor ben herkesin cumhurbaşkanıyım diyor. Kusura bakmasın sadece ve sadece kendi partisinin cumhurbaşkanıdır. Ortaya koyduğu tablo da budur. Yargı bağımsızdır, yargı tarafsızdır bütün dünyada böyledir. Çünkü bir gün gelir Erdoğan'ı da o yargı yargılar. Yargının bağımsızlığının temelinde de bu yatıyor zaten. Eğer yargıç ilerde önüme çıkar ve ben onu yargılarsam" dedi.

‘SİYASETE MALZEME EDİLMEMESİ GEREKTİĞİNİ KENDİLERİNE AKTARDIK’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya Parlamentosu'nda görüşülmesi beklenen Ermeni soykırımını destekleyen karar tasarısıyla ilgili görüşlerini Avrupa Birliği (AB) büyükelçilerine aktardıklarını belirterek, "Bunun bir siyaset konusu olmaması gerektiğini, siyasete malzeme edilmemesi gerektiğini, tarihçilerin işi olduğunu, Türkiye'nin bütün arşivlerini açtığını, gerçekleri sadece bizim değil bütün dünyanın görmeye hakkının olduğunu, arşivlerini açmayan Ermenistan'ın da arşivleri açması gerektiğini kendilerine aktardık" dedi.

‘KOŞUL OLMAKSIZIN VİZE SERBESTİSİ SAĞLANIRSA UYGUN OLACAĞI İFADE EDİLDİ’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, AB büyükelçileriyle Ankara'da kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıda AB büyükelçileriyle Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecini tartıştıklarını belirten Kılıçdaroğlu, vize serbestisi konusunu da görüştüklerini bildirerek, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği sürecini tartıştık. 1963'ten bu yana süren yolculuğumuzun olumlu sonuçlanması için elimizden gelen her türlü çabayı CHP olarak gösterdiğimizi kendilerine aktardık. Vize konusunun bir başka koşula bağlanmasının doğru olmadığını, ahde vefanın bir gereği olduğunu ve birliğin etik değerleriyle de bunun uyuşabileceğini ifade ettik. Herhangi bir koşul olmaksızın vize serbestisi sağlanırsa bunun daha uygun olacağı kendilerine ifade edildi" ifadelerini kullandı.

CHP DIŞ POLİTİKA STRATEJİSİ BELGESİ AÇIKLAYACAK

CHP'nin önümüzdeki günlerde 'Dış Politika Stratejisi Belgesi' açıklayacağını duyuran Kılıçdaroğlu, "Ayrıca Türkiye'nin Ortadoğu, Rusya, Afrika, Balkanlar konusundaki bize yöneltilen sorularla ilgili cevaplar verdik. Kendi düşüncelerimizi aktardık ve yine onlara CHP'nin önümüzdeki günlerde bir Dış Politika Stratejisi Belgesi'ni açıklayacağını da ifade ettik. Bu belgeyi merak ettiklerini ifade ettiler. Biz de önümüzdeki süreç içinde kamuoyuyla paylaştıktan sonra bu belgeyi kendilerine göndereceğimizi de belirttik" diye konuştu.

‘ERMENİSTAN'IN ARŞİVLERİ AÇMASI GEREKTİĞİNİ KENDİLERİNE AKTARDIK’

Almanya Büyükelçisi'nin toplantıya katılıp katılmadığı sorulan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Almanya Parlamentosu'nda görüşülmesi beklenen Ermeni soykırımını destekleyen karar tasarısıyla ilgili konuşarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hayır. Özellikle sözde Ermeni soykırımıyla ilgili bir soru da geldi. O konuda düşüncelerimizi aktardık. Bunun bir siyaset konusu olmaması gerektiğini, siyasete malzeme edilmemesi gerektiğini, tarihçilerin işi olduğunu, Türkiye'nin bütün arşivlerini açtığını, gerçekleri sadece bizim değil bütün dünyanın görmeye hakkının olduğunu, arşivlerini açmayan Ermenistan'ın da arşivleri açması gerektiğini kendilerine aktardık" (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Ev baskınlarında 18 gözaltı

SONRAKİ HABER

Yıldırım’a göre Ermeni soykırımı sıradan bir olay

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...