01 Haziran 2016 06:33

ÖGC’den tanıklık günleri ve gönüllü muhabirlik kampanyası 

Özgür Gazeteciler Cemiyeti, tutuklu gazetecilerin durumuna dikkat çekmek amacıyla Tanıklık Günleri ve gönüllü muhabirlik kampanyaları başlatıyor.

Paylaş

Özgür Gazeteciler Cemiyeti, son dönemde iktidarın basına yönelik baskı politikalarına dikkat çekmek ve tutuklu gazetecilerle dayanışmak için "Tanıklık Günleri" ve gönüllü muhabir kampanyası başlatıyor. Tutuklu gazetecilerin yaptığı haberler ve özgeçmişlerinin anlatılacağı Tanıklık Günleri kampanyası, 2 Haziran'da Diyarbakır Adliye binası önünde başlayacak. Kampanya çerçevesinde her hafta perşembe günü gazeteciler, tutuklu meslektaşlarının gazeteciliğine ilişkin tanıklıklarını anlatacak. Tanıklık Günleri'ne Türkiye'de tanınmış çok sayıda gazetecinin de Haber Nöbeti kampanyası gibi destek vereceği belirtildi. 

'GÖNÜLLÜ MUHABİR AĞI OLUŞTURULACAK'

Özgür Gazeteciler Cemiyeti özellikle DİHA’nın tutuklu muhabirlerinin durumuna dikkat çekmek ve kamuoyunun haber alma hakkına vurgu yapmak için de gönüllü muhabirlik kampanyası da başlatıyor. DİHA muhabirlerinin tutuklandığı 13 bölgede yapılacak kampanyada kitle örgütleri ve halkın haber takibi yapması sağlanacak. 

HALK HABER AKIŞI SAĞLAYACAK

Bu çerçevede Silopi’de Nedim Oruç, Cizre’de Nuri Akman, Nusaybin’de Meltem Oktay, Yüksekova’da Nedim Türfent, Batman’Da Bilal Güldem, Diyarbakır’da Mazlum Dolan, Van’da Ziya Ataman ve Şermin Soydan, Savur’da Abdulkadir Turay, Antep’te Mehmet Hakki Yılmaz ve Nazım Daştan, Antalya'da Feyyaz Irmak, Sakarya'da Muhammed Doğru'nun yerine halk ve kitle örgütleri haber akışını sağlayacak. 

'HERKES DUYARLI OLMALI'

Kampanyaya ilişkin bilgi veren ÖGC Eşbaşkanı Nevin Erdemir, her iki kampanyaya da çok sayıda gazetecinin katılmasını beklediklerini ifade etti. Bütün gazetecilerin duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken Erdemir, "Bugün Kürt gazetecilerin tutuklanmasına sessiz kalanlar yarın kendilerinin de tutuklanabileceğini iyi bilmeli" dedi. 

'İMZALAR ADALET BAKANLIĞI'NA TESLİM EDİLECEK'

Erdemir, bir ay önce tutuklu 40'a yakın gazetecinin serbest bırakılması için internet üzerinden başlattıkları imza kampanyasının da 2 Haziran'da son bulacağını vurguladı. Erdemir, toplanan bin 250 imzanın Adalet Bakanlığı'na gönderileceğini belirtti. 

'MESLEĞE SAHİP ÇIKILMALI'

Erdemir, başta bölgede bulunan basın kuruluşları olmak üzere bütün gazetecilerin meslektaşları ile dayanışma içerisinde bulunması gerektiğini ifade etti. Gazeteci meslek örgütlerinin baskılar karşısında sessizliğe son vermesi gerektiğine de değinen Erdemir, "Biz bazılarının niçin ve neden sessiz kaldıklarını biliyoruz. Ancak gazetecilik mesleği tehlike altında. Bu mesleğe sahip çıkmalılar" diye konuştu. 

Erdemir, 2 Haziran Perşembe günü Amed Adliye binası önünde yapacakları açıklamaya herkesi katılmaya çağırdı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Lavrov: Türkiye’nin özür dilemesi gerekiyor

SONRAKİ HABER

IŞİD, Türkiye'den geçişler için iletişim bürosu kurmuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...