31 Mayıs 2016 19:25

Özel harekatçılar Külter’i dipçikle döverek götürdü

Şırnak'’ta 27 Mayıs günü gözaltına alındığına tanık olanlar konuştu.

Paylaş

Şırnak'’ta 27 Mayıs günü devlet güçleri tarafından gözaltına alınan ancak gözaltına alındığı inkar edilen DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in gözaltına alındığı ana tanıklık edenler, “27 Mayıs akşamı özel harekatçılar tarafından gözaltına alındıktan sonra şortlan diye tabir edilen zırhlı araca bindirilerek Şırnak Emniyet Müdürlüğüne bağlı Gümüştepe Özel Harekat Şube Müdürlüğüne götürüldü” dedi. 

Külter’in Bahçelievler Mahallesi’nde gözaltına alındığını gördüğünü belirten bir tanık, kendisinin gözaltına alınmamak için saklandığını, Külter’in ise silah dipçikleriyle işkence edildikten sonra zırhlı araca bindirildiğini söyledi. 27 Mayıs günü akşam saatlerinde Şırnak-Uludere yolu üzerinde nöbet tutan bir korucu ise özel harekatçıların gözaltına alıp işkence ettikleri bir kişi ile bölgeye geldiğini, yol üzerinde kurulan seyyar kontrol noktalarındaki özel harekatçılarla bir süre konuştuktan sonra Gümüştepe’ye gittiklerini ifade etti.

KORUCU: ARAÇTAKİ HURŞİT KÜLTER’Dİ

Araçta işkence edilmiş olan kişiyi gördüğünü iddia eden korucu, sosyal medyada fotoğrafları gördükten sonra söz konusu kişinin Hurşit Külter olduğuna emin olduğunu söyledi. Külter’in özel harekatçıların sorgu ve işkence merkezi olarak kullandığı Gümüştepe Özel Harekat Şube Müdürlüğünde tutulduğuna dair iddialar daha önce de gündeme gelmişti. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Malatya’da Gezi direnişi yürüyüşüne polis engeli

SONRAKİ HABER

Askerler, Ferhat Encü’nün Roboskî’ye girişini engelledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...