31 Mayıs 2016 16:59

‘Saraçoğlu Mahallesi ranta kurban edilmek isteniyor’

Ankara’nın merkezinde yer alan tarihi Saraçoğlu Mahallesi’ni ranta açma planları, mahallenin tarihi ortaokulunu kapatma girişimiyle devam ediyor.

Paylaş

Mimarlar Odası Ankara Şubesinde basın toplantısı düzenleyen Başkent Dayanışması, “Mahalle işgal altında” dedi. 

Başkent Dayanışması adına konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Birinci derece kentsel sit alanı olan Saraçoğlu Mahallesi’nin ağaçları ve bütün yapıları ile tamamen tescilli olduğunu hatırlatarak, mahallenin el değiştireceğine dair kuşku ve endişe içinde olduklarını söyledi. Candan, “Saraçoğlu Mahallesi’nin birinci sokağında iş makinelerinin hareket halinde olduğunu gördük ve yerinde tespit etmek istedik. Mahallenin özellikle kaymakamlığın olduğu bölge  tamamen işgal altında. Emniyet güçleri tarafından kullanılıyor. Çöpler toplanıyor diye ahşap kapılar ve panjurlar, pencereler, kiremitler sökülmüş durumda yani yıkılmadan önceki son durumunu gördük” dedi. 

KAYMAKAM BİLE BİLMİYOR

Kimya Mühendisleri Odası  Ankara Şube Başkanı Erkin Etike de “Mahallenin metruk ve terkedilmiş hali herkesi rahatsız ediyor. Biz gerekirse restore edilerek kamuya kazandırılması için uğraşırken oraya ne yapılacağını bilmiyoruz. Halk bilmiyor, Mimarlar Odası bilmiyor, ilçenin kaymakamı da bilmiyor. Devlete ait olan bir parselde devleti temsil eden kaymakamlığın bilgisi dahilinde olmayan bu konu aleniyete dökülmelidir, kamuoyu öğrenmelidir” dedi.

Namık Kemal Mahallesi Dayanışma Derneği Başkanı Oğuzhan Gökalp da, “Cumhuriyetin ilk toplu konut alanlarından olan Saraçoğlu’bnun yıkılmaması için mücadele ediyoruz. Bir ay önce mahkeme kararı bile belli olmadan çıkmak durumunda kaldım. Diğer aile de bu hafta sonu mecburen taşınacak” diye belirtti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gölette yeterli araştırma yapılmamış

SONRAKİ HABER

‘Ahtapot’ Kaz Dağlarını sardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...