31 Mayıs 2016 15:35

İMD, yıkılan Müzisyen heykeli için eylem yaptı

İzmir Müzisyenler Derneği, AKP'lilerin hedef göstermesi sonucu yıkılan 'Müzisyen' heykelinin bulunduğu İzmirspor Metro Durağı'nda eylem yaptı.

Paylaş

İzmir Müzisyenler Derneği, AKP'lilerin hedef göstermesi sonucu yıkılan İspanyol sanatçı Almacino Gonzales Andres tarafından yapılan "Müzisyen" heykelinin bulunduğu İzmirspor Metro Durağı'nda eylem yaptı.  Eylemde 'Sanata, Düşünceye, İnsana Saygı' yazan ve yıkılan heykelin fotoğrafının da bulunduğu bir pankart açıldı. 

CHP Parti Meclisi üyesi Mustafa Moroğlu'nun da katıldığı eylemde, güvenlik ilk olarak metronun içinde eylem yapılmasına izin vermedi ancak görüşmeler sonucunda eylem yapılabildi. Müzikle başlayan eyleme metrodan çıkan bir çok İzmirli de destek verdi. 

Eylem sonrası metro çıkışında açıklama yapan Dernek Başkanı Oktay Çaparoğlu, düşünce ve ifade özgürlüğünün ayaklar altına alınmasından sanatçılarında nasibini aldığını belirterek "Bu düzen değişmeli ve değiştirecek olan da yine bizleriz. Türkü okuyanların konser sonrası tutuklandığı dönemlerden de geçtik. Ozanların yakıldığını da gördük. 30 yıldır değişmeyen bir zihniyet var ortada. Sanata düşman, insana düşman, düşünceye düşman aslında bizatihi özgürlüğe düşman uygulamalar karşısında sesimizi yükseltelim" dedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

'Gezi'nin var ettiği değerler hala ayakta'

SONRAKİ HABER

TMMOB: Yaşananlart Gezi'nin rövanşı niteliğinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...