31 Mayıs 2016 15:11

Gezi Direnişi 'nde katledilenler İzmir'de anıldı

İzmir emek ve demokrasi güçleri, Gezi Parkı Direnişi 'nde devlet şiddetiyle katledilenleri anmak için Gündoğdu Meydanı 'nda basın açıklaması düzenledi

Paylaş

Yurttaşların yani sıra çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yöneticilerinin de katıldığı açıklamada, "Eşitlik, özgürlük, adalet daha fazla Gezi daha fazla direniş " yazılı pankart taşınarak , sık sık "Onlara sözümüz barış olacak " ve "Gezi'ye selam direnişe devam " sloganları atıldı.

Özgürlük ve demokrasi mucadelesinde9 yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından grup adına açıklama yapan TMMOB Yöneticisi Melih Yalçın,  31 Mayıs 2013 gününün , ülke tarihinin sokaktaki en büyük başkaldırılarından, dünya tarihinin ise sayılı kent hakkı ayaklanmalarından birinin başlangıcı olarak toplumsal mücadeleler tarihindeki yerini aldığını belirterek, baskılara ve sınır tanımaz talana karşı haftalarca süren direnişte milyonlarca insanımız sokaklardaki yerini aldığını söyledi.

Gezi'njn, üç-beş ağaç meselesi olmadığını vurgulayan Yalçın, "Gezi, bir kent hakkı savunmasıdır. Gezi, yalana, talana, baskıya başkaldırıdır. Gezi, hiç tanımadığın insanlara, meydanlarda, sokaklarda, parklarda yan yana direnecek kadar güvenmektir. Gezi, ekmeğini, suyunu ortak sofralarda bölüşmektir. Gezi, doğrudan demokrasidir, kolektif yaşamdır, eşitlik, özgürlük ve kardeşliktir. Gezi, başka bir Türkiye, başka bir dünya mümkün demektir" dedi. 

Gezi direnişinde karizması çizilen, ezberi bozulan iktidarın, 3 yıldır bu travmayla intikam almaya çalıştığını belirten Yalçın , iktidarın bugün  tüm bileşenleriyle Gezi direnişinin içinde yer alan TMMOB'a saldırdığını ifade etti. 45 yıl önce Nurhak'ta yaşamını yitirenler de ananYalçın, "Bu ülke, direnenlerin, bu uğurda canını vermekten çekinmeyenlerin ülkesidir. Bizler, 

45 yıl önce bugün Nurhak’ta yitirdiğimiz Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alparslan Özdoğanlardan, Denizlerden, Mahirlerden, İbolardan, Ali İsmaillere, Hasan Ferit Gediklere, Ahmet Atakanlara, Mehmet Ayvalıtaşlara, Ethem Sarısülüklere, Abdullah Cömertlere, Berkinlere, Medenilere; bu ülke halklarının baş eğmeyen bir mücadele geleneği bulunduğunu unutmadan, zulmün  zaferinin olmayacağını hatırlayarak ve hatırlatarak mücadelemizi sürdüreceğiz. 

İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri olarak tüm yurttaşlarımıza çağrımızdır: "Eşitlik, adalet ve özgürlük için; daha fazla Gezi daha fazla direniş " dedi.

Açıklamanın ardından yaşamını yitirenler için denize karanfiller bırakıldı. (izmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan ve Yıldırım'ı protesto eden 6 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Gezi'nin 3. yıldönümü : Her yer Taksim, her yer direniş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa