31 Mayıs 2016 14:38

AYM, dokunulmazlıkları cuma günü gündemine aldı

AYM, HDP ve CHP'li milletvekillerinin "dokunulmazlıklarının kaldırılması" için yaptıkları iptal başvurusunun ilk incelemesini Cuma günü gündemine aldı

Paylaş

Anayasa Mahkemesi, HDP ve CHP'li milletvekillerinin "dokunulmazlıklarının kaldırılması" için yaptıkları iptal başvurusunun ilk incelemesini 3 Haziran Cuma günü gündemine aldı.

AKP'nin "darbe" teklifine ilişkin geçtiğimiz hafta Anayasa Mahkemesi'ne yapılan iptal başvurusunun ilk incelemesi Cuma günü gündemine alacak. Anayasa Mahkemesi (AYM) heyeti, CHP ve HDP milletvekillerinin "dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğine ilişkin iptal ve yürürlüğün durdurulması istemi"ni incelemeye aldı.

Dosyayla ilgili görevlendirilen raportör incelemesini tamamladı. Raportörün raporunda, başvuruların "görevsizlik nedeniyle reddedilmesi" yönünde görüş belirttiği öğrenildi. Ancak raporun bağlayıcılığı bulunmadığı gibi mahkeme heyeti ilk incelemesini 3 Haziran Cuma günü yapacak.

HDP ve bazı CHP milletvekilleri, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğine ilişkin kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Yüksek Mahkemeye başvurmuştu. Başvuruların, Anayasa'nın 85. maddesi uyarınca yapıldığı bildirilmişti. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Altıok’tan ‘Gezi Parkı’ kanun teklifi

SONRAKİ HABER

Serbest gazeteci Emin Demir tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...