01 Mayıs 2012 09:45

Cüneyt Türel hayatını kaybetti

Bir süredir kanser tedavisi gören usta oyuncu, yönetmen, seslendirme sanatçısı Cüneyt Türel, sabah saatlerinde hayatını kaybetti.Türel, 1942 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü mezunu olan Cüneyt Türel, tiyatroya Yeşil Sahne ve Gençlik

Cüneyt Türel hayatını kaybetti
Paylaş

Bir süredir kanser tedavisi gören usta oyuncu, yönetmen, seslendirme sanatçısı Cüneyt Türel, sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Türel, 1942 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü mezunu olan Cüneyt Türel, tiyatroya Yeşil Sahne ve Gençlik Tiyatrosu’nda başladı. Aynı dönemde İstanbul Üniversitesi Türk Talebe Birliği Gençlik Tiyatrosu`na katıldı. Burada hem konservatuvar düzeyinde bir iç eğitim alıyor hem de pratik olarak seyirci karşısına çıkıyordu.

1965 yılında Cimri oyunu ile 30 yıl boyunca çalışacağı Şehir Tiyatroları’na geçti. 1995 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan ayrıldı. 1975 yılında Ajda Pekkan’ın ‘Palavra Palavra’ şarkısında yaptığı düetle, herkesin hafızasında sesiyle kalıcı iz bıraktı.

Cüneyt Türel, 18.Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali için ‘Elim Elinde’ adlı bir gösteri hazırlıyordu.
Türel’in cenazesi, yarın Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yapılacak törenin ardından, Teşvikiye Camisi’ndeki öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Google’ın 1 Mayıs logosu

SONRAKİ HABER

On binler, ‘iş, barış, özgürlük’ istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...