31 Mayıs 2016 13:45

Taciz davasını takip edilmesi dahi rahatsız etti

Din kulturu öğretmeninin bir kız öğrencisine 'Tayt, pantolon giyen kadın şehvet uyandırır' dediği  iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Paylaş

İbrahim Canan Anadolu Lisesi'nde görev yapan din kulturu öğretmeni E. Ş. hakkında acılan çocuk istismari taciz davası tanık ifadeleri ve mağdur çocuğun ifadesi henüz alınmadığı için mahkeme 15 Kasım 2016'ya ertelendi. 

Beykoz Ibrahim Canan Lisesi'nde Din kulturu öğretmeni E.Ş. derste bir kız öğrencisine "Tayt, pantolon giyen kadın şehvet uyandırır" dediği  iddiasıyla hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Dava tanık çocukların ve mağdur öğrencinin ifadesinin alınması için 15 Kasım 2016'ya ertelendi. 

Davayı izleyen Eğitim-sen 2 Nolu Şube Örgütlenme Sekreteri Çayan Çalık Gazetemize yaptığı açıklamada,  Beykoz Adliyesi önünde pek çok polisiye önlem alındığını söyleyerek "İlçe Milli Eğitim Müdürü, Eğitim-sen 2 Nolu Şubesi'nin çağrısıyla, boş ders saatlerinde oldukları ya da raporu oldukları için mahkemeyi izlemeye gelen öğretmenlerin çalıştıkları kurumlar arayarak 'onların orada ne işleri var, dersleri yok mu' denerek çalışma çizelgeleri istendi. " dedi. 

Eğitim-Sen olarak davaya müdahillik taleplerinin reddedildigini aktaran Çalık " Bu davanın takipçisi olacağız. Talebimizin reddedilmesi,  çocukları cinsel obje olarak gören gerici ırkçı eğitim anlayışına karşı mücadelemizi engellemeyecek. Yaşanan taciz davası sadece adlı bir dava değildir, kurulmak istenen Ensar Cumhuriyetine teslim olmayacağız " şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

'Pehlivanköy'den Işıkkent GGM'ye işkence devam ediyor'

SONRAKİ HABER

Gezi'nin çocuklarına beraat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...