31 Mayıs 2016 13:42

Başkurt Motor direnişine dayanışma ziyareti

Direnişlerinde iki ayı geride bırakan Başkurt Motor işçilerine Emek Partisi (EMEP) Sakarya İl Örgütü dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

Paylaş

Emre PEKŞEN 
Sakarya

Emek Partisi üyeleriyle birlikte işçilere gıda yardımında bulunmak için ziyaret gerçekleştiren İl Başkanı Hüseyin Atılgan, ziyaret sırasında "Haklı mücadelenizle her zaman dayanışma içinde olacağız. Grevin başarısı işçilerin birliği ve dayanışmasından geçer. Patronun yasa dışı işçi çalıştırarak üretimi sürdürmesinin ise mutlaka durdurulmalıdır. Bunun için emekten yana tüm kesimler gerçek bir kararlılık göstermeli, Bakanlık ve Valilik uyarılmalı, Başkurt Motor’da yasa dışı çalışma derhal durdurmalıdır" ifadelerini kullandı. Ayrıca Hüseyin Atılgan 1 Haziran Çarşamba günü saat 18.00’da Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan’ın direnişteki ve açlık grevindeki işçileri ziyaret edeceğini belirtti. 

ŞUBE BAŞKANI DA AÇLIK GREVİNDE 

Çelik-İş Sakarya Şube Başkanı Rıfat Kurt ise "İki ayı aşkındır süren direnişimizde sesimizi daha güçlü duyurabilmek için işçi arkadaşlarımla birlikte ben de açlık grevindeyim. Grevimizde işçilere kimin dost kimin düşman oğlunu net olarak gördük. Emek Partisi’nin dayanışma ziyaretiyle daha da güçlendik. Özellikle grevdeki tüm işçileri düşünerek yapmış olduğunuz gıda dayanışması bizim için çok anlamlı ve değerli. Arkadaşlarım ve ben grevlerin gerçekten bir okul olduğunu da yaşayarak öğreniyoruz. Ayrıca Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan’ın grevimizi ziyaret edecek olması bizi daha da çok güçlendirecek. Bu haklı ve zorlu mücadelemizde bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederiz" dedi. 
 

ÖNCEKİ HABER

Çevre Haftasında ekolojik yıkıma karşı etkinlikler

SONRAKİ HABER

'Pehlivanköy'den Işıkkent GGM'ye işkence devam ediyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...