31 Mayıs 2016 13:38

Çevre Haftasında ekolojik yıkıma karşı etkinlikler

Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında 2 Haziran'da Alsancak Vapur İskelesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

Paylaş

Haziranın ilk haftası yapılacak olan Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında 2 Haziran'da Alsancak Vapur İskelesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. 17:00-21:00 saatleri arasında yapılacak olan "Kentte Ekolojik Yıkıma Karşı Dayanışma" etkinlikleri Hayatın Sesi Televizyonu Çepeçevre Yaşam programından "Ekoloji Mücadelesinde Kadınlar Seçkisi" ile başlayacak. 

Ekoloji karikatürleri, dayanışma masaları ve çocuk atölyelerinin yer alacağı etkinliklerde ayrıca Alsancak Mimarlık Merkezi'nde "Terkedilmiş Uranyum Madenleri ve Tehlikeleri" konulu bir panel de gerçekleştirilecek. 

Saat 18.de başlayacak olan Grup Praksis'in konserinin ardından saat 20.00'de Kıbrıs Şehitleri Caddesinde meşaleli yürüyüş yapılacak. Etkinlikler Ege Bölgesindeki ekoloji mücadelelerinden temsilcilerin katılımıyla 20.30'da yapılacak forumla sona erecek.

ENERJİ POLİTİKALARI BELİRLENECEK AMA

Öte yandan Bornova Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Energy Cities (Avrupa Enerji Kentleri Ağı) Yıllık Konferansı ve Genel Kurulu da Çevre Haftasına denk geliyor. Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarından yüzlerce kentin üye olduğu Energy Cities, 26 ülkeden 300’e yakın parlamenter, belediye başkanı, meclis üyesi, bürokrat, uzman ve akademisyen ile Bornova'da toplanacak. 1-3 Haziran tarihleri arasındaki etkinlikte dünyanın üç kıtasının enerji politikaları konuşulacak. 

Belediye Başkanlarının, siyasetçilerin, enerji sektörü temsilcilerini ve akademisyenlerin yer alacağı Genel Kurul ve Konferans'ta enerji politikalarının doğaya ve canlı yaşamına olan olumsuz etkilerinden bahsedecek bir tek çevre örgütünün yer almaması dikkat çekti. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP ‘Demokratik Siyaset Mitingi’ için EMEP’i ziyaret etti 

SONRAKİ HABER

Başkurt Motor direnişine dayanışma ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa