31 Mayıs 2016 13:34

HDP ‘Demokratik Siyaset Mitingi’ için EMEP’i ziyaret etti 

HDP Adana İl Örgütü ‘Demokratik Siyaset Mitingi’ için EMEP'i ziyaret etti.

Paylaş

4 Haziran Günü Adana’da HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş HDK Eş sözcüsü Gülistan Koçyiğit ve DTK Eş başkanı Leyla Güven ‘in katılımıyla gerçekleştirilecek olan Demokratik Siyaset buluşmaları mitinginin duyurusu için HDP Adana İl Örgütü demokratik kitle örgütleri ve çeşitli siyasi partilere ziyarette bulundu. 
Ziyaretler kapsamında HDP yöneticileri ile HDP İl Eş Başkanı Gülseren Tural,  HDP MYK Üyesi Alp Altınörs ve PM Üyesi Osman Ergin Emek Partisi Adana İl Örgütü’nü ziyaret etti. 

‘ALANDA BAŞARIYA ULAŞIRSAK MECLİS DEĞİŞİR’

Dokunulmazlık meselesinin milletvekilleri ile sınırlı bir onu olmadığının vurgulandığı ziyarette demokratik siyasetin tasfiyesi anlamına geldiği belirtilerek sokakta ve her alanda örülmek istenen yeni rejime karşı birlikte mücadele etmenin önemine dikkat çekildi. HDP milletvekillerinin meclisten çıkarılmak istenmesi hakkında konuşan HDP MYK Üyesi Alp Altınörs, HDP’nin dün de mecliste istenmediğini belirterek “HDP onlar istiyor diye orada değil. Meclis tasfiye edilmiş, her şey Beştepe’de bitiyor. Biz alanlarda başarıya ulaşırsak orada da bir şeyler değişir” dedi. 

EMEP: MİTİNGİ ÖNEMSİYORUZ

4 Haziran günü Adana’da gerçekleşecek olan mitingi önemsediklerini dile getiren Emek Partisi İl Başkanı Sevil Aracı, yargı üzerindeki baskılar, sendikacılar, parti yöneticileri hakkındaki soruşturmalara dikkat çekerek “Bizim ortak mücadelemiz bu durumu değiştirebilir. Bu yüzden bu mitingi önemsiyoruz” dedi. Bugünkü programında Dersimliler Derneği, Vartolular Derneği, Alevi Kültür Derneği, Adana Tabip Odası, Halkevleri olan HDP yöneticileri ziyaretlere devam edecek. Miting 4 Haziran Cuma günü saat 16.00’da Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleşecek. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İHD’den Külter için acil çağrı

SONRAKİ HABER

Çevre Haftasında ekolojik yıkıma karşı etkinlikler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa