31 Mayıs 2016 13:31

İHD’den Külter için acil çağrı

İHD, DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter ile ilgili açıklama yaparak Adalet Bakanı, Şırnak Başsavcısı ve Şırnak Valisi'inden açıklama istedi.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den haber alınamamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı, Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı ve Şırnak Valisi’nden Külter’in durumuna ilişkin sorulara acil yanıt vermesini talep etti. 

İHD’den yapılan yazılı açıklamada, derneğin Uluslararası Af Örgütüne, Birleşmiş Milletlere ve Avrupa Konseyi’ne acil çağrıda bulunarak Hurşit Külter’in akıbetinin açığa çıkarılması için uluslararası kamuoyu oluşturmasını talep ettiği hatırlatıldı. Külter’in akıbetinin araştırılması için Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunulduğu, babasına telefonla gönderdiği mesaj ve “BÖF@Tweet Guneydogu” twitter hesabındaki yazıların savcılığa iletildiği aktarılan açıklamada, buna karşın savcılık tarafından halen bir yanıt bildirilmediği ifade edildi. 

Açıklamada, “78 gündür Şırnak’ta neler yaşandığı konusunda bilgi paylaşmayan Şırnak Valisi yaşanan tüm faili meçhul olayların sorumlusudur. Yaşanan olaylar hakkında adli takibat yapmayan Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı yaşananların açığa çıkmamasından sorumludur. Birleşmiş Milletlerin Zorla Kaybedilmeye Karşı Sözleşmesini imzalamayarak, hukuksuzluğun ve cezasızlığın teminatı olduğunu gösteren ve bu konuda gerekli hukuki düzenlemeleri yapmayan devlet yetkilileri, insanlığa karşı suç olarak nitelenen zorla kaybedilmelerin baş sorumlusudur” denildi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP Mersin İl Örgütünden Adana Bölge Mitingine çağrı

SONRAKİ HABER

HDP ‘Demokratik Siyaset Mitingi’ için EMEP’i ziyaret etti 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...