31 Mayıs 2016 13:29

HDP Mersin İl Örgütünden Adana Bölge Mitingine çağrı

HDP Mersin İl Örgütü 4 Haziran’da Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılacak olan Çukurova bölge mitingine çağrı yaptı.

Paylaş

HDP Mersin İl Örgütü 4 Haziran’da Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılacak olan Çukurova bölge mitingine çağrı yaptı. HDP İl binasının toplantı salonunda yapılan açıklamaya İl ve İlçe Eşbaşkanları ve PM üyesi Ziya Çalışkan katıldı.
 
Basın açıklamasından önce HDP PM üyesi Ziya Çalışkan kısa bir açıklama yaptı. Yaşanan sürece dikkat çeken Çalışkan, Mersin halkının Adana’da yapılacak olan bölge mitingine gerekli duyarlılığı göstereceğini inandığını aktardı. Konuşmanın ardından basın açıklamasına geçildi. Açıklamayı HDP Mersin İl Eşbaşkanı Sibel Yiğittekin yaptı.
 
Yiğittekin,“ Türkiye siyasi tarihine kapkara bir leke olarak geçecek olan bir dönemden geçiyoruz hepinizin de bildiği gibi. Bizler barışın inşası, sarayın totaliter rejime karşı durmak, Türk tipi başkanlık sistemine tek adam yönetimine karşı durmak için meclisi ve demokratik siyasetimizi savunuyoruz. Demokratik alanlardaki siyasi temsiliyetimizden de hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz.  Evrensel hukukun çiğnemesine boyun eğmeyeceğiz” dedi.
 
Son olarak Yiğittekin 4 Haziran günü Adana’da HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş, HDK Eş sözcüsü Gülistan ve DTK Eş başkanı Leyla Güven’in katılacağı bölge mitingine tüm halkı davet etti. (Mersin/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Nurhak’ta katledilenler Özdoğan’ın mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

İHD’den Külter için acil çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa