31 Mayıs 2016 13:23

Antep'te Gezinin yıl dönümünde açıklama

KESK Antep Şubeler Platformu Gezi direnişinin 3. yıl dönümü dolayısıyla basın toplantısı yaptı.

Paylaş

KESK Antep Şubeler Platformu Gezi direnişinin 3. yıl dönümü dolayısıyla basın toplantısı yaptı. Eğitim-Sen Antep Şubesinde yapılan basın açıklamasına KESK’e bağlı sendikalar katıldı.

Basın açıklamasını okuyan KESK Antep Dönem Sözcüsü Ali Ersönmez, eşit, özgür ve demokratik bir ülke talebi ile tüm ülkeyi saran Gezi Direnişinin üzerinden üç yıl geçtiğini söyledi. 

Gezi’nin ülkenin imdat çığlığı olduğunu belirten Ersönmez, “Emekten yana, yoksuldan yana, doğadan yana, ezilmişten yana, ötekileştirilenden yana, kadından yana Barış’tan yana her direnişinin içinde yer alacağı, direnen herkesin dilinden düşürmeyeceği bir şarkı. Umudun şarkısı duyulmaya devam edecek” dedi. Gezi direnişinde hayatını kaybeden;Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Hasan Ferit Gedik, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan ve Berkin Elvan’ın yaşlanmayacağını dile getiren Ersönmez, “Barışın, dayanışmanın, kamusal yaşamın, özgür düşüncenin her türlü baskıdan uzak bir şekilde gelişebileceği eşitlikçi yarınlar için bir aradayız, buradayız” diye konuştu.

Öte yandan ise Antep’te aralarında EMEP MYK Üyesi Mehmet Türkmen, DBP İl Eş Başkanı Demet Paksoy, Eğitim-Sen ve BES üyesinin de olduğu 17 kişinin sosyal medya paylaşımları üzerinden tutuklanmasını da eleştiren Ersönmez, “Bu türden davranışlar, temel hak ve özgürlükler arasında olduğu kuşkusuz olan “düşünce ve ifade özgürlüğü” hakkı kapsamında değerlendirilmelidir. Bu çerçeve de üyelerimiz başta olmak üzere hepsinin serbest bırakılmasını, ulusal ve uluslararası hukuka uyulmasını talep ediyoruz” dedi. 

Ersönmez,”KESK olarak emek, demokrasi, hukuk, adalet, barış ve insanca yaşam mücadelemizi yükseltmeye, Gezi’nin birliği, diriliği ile yürümeye devam edeceğiz” dedi. (Antep/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

DT yetkililerine oyun izlemedikleri için kınama

SONRAKİ HABER

Nurhak’ta katledilenler Özdoğan’ın mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...