31 Mayıs 2016 13:17

DT yetkililerine oyun izlemedikleri için kınama

UNESCO ITI Nejat Birecik ve Zafer Kayaokay'ı davet edildikleri organizasyonun hiçbir etkinliğine katılmadıkları ve dil bilmedikleri için şikayet etti.

Paylaş

UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) Hırvatistan Başkanı Zeljk Turcinovic, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Nejat Birecik ile İstanbul DT Müdürü Zafer Kayaokay’ı, davet edildikleri organizasyonun hiçbir etkinliğine katılmadıkları ve dil bilmedikleri gerekçesiyle şikayet etti.

UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü Başkanı Zeljka Turcinovic’in imzasını taşıyan ve sosyal medyada yayılan mektuba göre, Türkiye’yi temsilen gittikleri Hırvatistan Tiyatro Festivali’ne giden Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Nejat Birecik ve istanbul Devlet Tiyatrosu Müdür Vekili Zafer Kayaokay, dil bilmedikleri gerekçesiyle gösterim ve etkinliklere katılmak yerine büyükelçilikten turist rehberi isteyerek başkent Zagreb’i gezdiler. 

Mektupta, festivalin yönetim kurulu üyeleri ile uluslararası konukların bu ‘üzücü’ duruma şahit olduklarını belirten Turcinovic, isimlerin Hırvatistan’a turistik amaçlarla gelmiş olmalarını ‘esefle’ karşıladığını belirtti. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Elazığ’da DBP ve HDP yöneticilerine gözaltı

SONRAKİ HABER

Antep'te Gezinin yıl dönümünde açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...