30 Mayıs 2016 17:59

Polis, HDP'li milletvekillerini 'açık alanda' konuşturmadı

Van'ın Muradiye İlçesi'nde polis, halka seslenmek isteyen HDP milletvekillerine izin vermedi. Milletvekilleri, kapalı mekanda partililere seslendi.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı Muradiye'deki 'Halk Buluşması' toplantısına, DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, DTK Eş Genel Başkanları Leyla Güven ve Hatip Dicle, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ve yaklaşık 200 kişi katıldı.

Ancak ilçede yığınak yapan polis, kitlenin Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde toplanmasına izin vermedi. Bunun üzerine milletvekilleri devreye girdi. İlçe Emniyet Müdürü Fatih Yamaç, açık hava toplantısı ve etkinliklerin 4 Haziran'a kadar dışarda yapılmasının yasak olduğunu belirtirken, milletvekilleri parti binasının balkonundan selamlama konuşması yapıp ayrılacaklarını söylediler. Ancak polis buna izin verilmeyeceğini, etkinliğin kapalı mekanda yapılabileceğini aksi takdirde müdahalede bulunacaklarını belirtti.

Parti binası önünde toplanan kalabalık polis tarafından dağıtılırken, yaşanan gerginlik üzerine milletvekilleri Belediye'ye ait Sağlık Kliniğini'nde bir grup partili ile bir araya gelip konuşma yaptıktan sonra ilçeden ayrıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Edirne'de HDP eş başkanları gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

'İşgalci' DALÇEV, İztuzu Plajı'ndan tahliye ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...