30 Mayıs 2016 15:46

Gözaltı ve tutuklamalara Ankara'da tepki gösterildi

Antep’te 17 kişinin tutuklanması ve Hacettepe Üniversitesi’nde yaşanan gözaltılar Ankara'da protesto edildi.

Paylaş

Ankara’da KESK, DİSK, TMMOB, Ankara Tabip Odası’nın çağrısıyla Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen emekçiler Antep’te 17 kişinin tutuklanması ve Hacettepe Üniversitesi’nde yaşanan gözaltılara tepki gösterdi.

Ortak metni okuyan KESK Ankara Şubeleri Platformu Dönem Sözcüsü Fevzi Yılmaz, “Son günlerde baskı ve hukuksuzluk giderek artmış, iktidarı eleştiren herkes bu hukuksuzluğun hedefi haline gelmeye başlamıştır. Öyle günlerden geçiyoruz ki kimse konuşmasın, kimse itiraz etmesin, kimse ses çıkartmasın isteniyor” dedi.

KESK'in geçtiğimiz hafta Trabzon, Antalya ve Van’da gerçekleştirmeyi planladığı mitinglerinin güvenlik gerekçesiyle yasaklandığını hatırlatan Yılmaz, oysa aynı hafta sonu Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın büyük güvenlik önlemleri altında Diyarbakır ve İstanbul'da boy gösterdiğini dile getirdi.

Zonguldak Kilimli'de ücretleri ödenmediği için açlık grevi yapan maden işçilerinin vali tarafından işgalci ilan edildiğini, DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun Meclis'in kara listesine alındığını, Antep'te aralarında EMEP MYK Üyesi Mehmet Türkmen, DBP İl Eş Başkanı Demet Paysoy ve KESK üyelerinin de bulunduğu 17 kişinin tutuklandığını hatırlatan Yılmaz, son olarak Hacettepe Üniversitesi'nde iki akademisyen ve bir öğrencinin iki gün gözaltında tutulup serbest bırakıldığını söyledi.

AKP iktidarında yargı, hak, adalet ve yasaların iktidarın çıkarına göre işletildiğini ifade eden Yılmaz, bu durumda emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük savunucularının daha fazla yan yana gelmesi gerektiğini vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Edirne HDP il örgütü binasına polis baskını

SONRAKİ HABER

Silopi'de patlama: 4 kişi öldü, 5'i polis 19 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...