01 Mayıs 2012 07:22

Aliağa'da işyerlerinden alana

Aliağa’da 1 Mayıs, Petrol-İş Aliağa şubesinin Petkim ve Tüpraş’ta vardiya çıkışlarında işçilerle kutlaması ile başladı. Yerel kutlamanın ardından merkezi miting için İzmir Gündoğdu Meydanı'na hareket edildi.Vardiya değişimlerinde işe başlayacak olan ve çıkan işçiler Petkim önünde birleşerek da

Aliağa'da işyerlerinden alana
Paylaş

Vardiya değişimlerinde işe başlayacak olan ve çıkan işçiler Petkim önünde birleşerek davul ve zurnalarla halay çekti. Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı, yöneticiler ve temsilciler işçilere karanfil dağıttı.

Burada bir açıklama yapan Şube Başkanı İsmail Doğan, tüm işçilerin 1 Mayıs’ını kutlarken “Yıllardır ülkede yönetime gelenlerin isimleri değişse de uyguladıkları birbirine benzer politikalarla, alın teriyle yaşayanların sıkıntılarını hafifletmek bir tarafa, daha da artırdıklarını görüyoruz” dedi.

Doğan, kıdem tazminatına göz dikmekten vazgeçmeyenlerin, ülkeyi taşeron cenneti yapanların, sınavlarda hile yapanların, emekliler arasında ücret dengesizliğini gideremeyenlerin, iş kazalarına karşı önlem almak yerine “güzel öldü” diyenlerin, örgütlenmek istedikleri için işten atılanları görmeyenlerin yönettiği ülkemizde kutlanacak 1 Mayıs’ın her yıldan daha fazla anlamlı hale geldiğini belirtti. Termik santral mücadelesine de değinen İsmail Doğan, bu 1 Mayıs’ın buna çok iyi bir cevap olacağını söyledi.
Aliağa Belediyesine bağlı işçiler ise atölyelerde toplanarak Petrol-İş önüne yürüyüş kararı almıştı. Ancak sabah erken saatlerde CHP Aliağa İlçe Örgütü de buraya gelerek işçilerin önünde yürümek istediklerini söyledi. Sendika temsilcileri ise burada her siyasi görüşten işçinin çalıştığını, kimsenin arka bahçesi gibi görünmek istemediklerini belirterek ayrı yürümelerini istedi. İşçilerle CHP’lilerin tartışması sonucu Aliağa Belediyesi işçileri bölündü. Kadrolu işçiler Petrol-İş önüne giderken taşeron işçiler işten atılma kaygısı ile CHP’nin dayatmasını kabul etmek zorunda kaldı.

Aliağa’daki tüm sendika ve kurumların Saat 9.00’da Petrol-İş önünde buluşması Aliağa Demokrasi Platformu bileşenlerinin yürüyüşü başladı. “Taşeron çalışmaya hayır”, “Termik santral istemiyoruz”, “Yaşasın 1 Mayıs” sloganları ile yürüyen işçi ve emekçiler Aliağa içinde dolaştıktan sonra Demokrasi Meydanı’na gelerek basın açıklaması yaptı. Burada 1 Mayıs mitinginin ortak açıklaması okundu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taksim'den görüntüler...

SONRAKİ HABER

İzmir'de 1 Mayıs kutlamaları ilçe meydanlarında başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...