31 Mayıs 2016 00:39

‘Tesisleri ranta kurban ettirmeyeceğiz’

Alibeyköy Parseller Spor Kulübü Tesislerinin yıkılma kararına mahalle halkı ve kulüp sporcuları ve aileleri tepki gösterdi.

Paylaş

Derya DURSUN
Gürsel GERÇEK
İstanbul

Alibeyköy Parseller Spor Kulübü Tesislerinin yıkılma kararına mahalle halkı ve kulüp sporcuları ve aileleri tepki gösterdi. Aynı zamanda mahalle gençlerinin de kullandığı alanın yıkılma sebebi olarak ise gecikmiş kira borçları ve artan kira ücreti gösteriliyor. Duruma tepki gösteren mahalleliler, alanın yıkılmaması için mücadelede kararlı. Spor kulübünde futbol oynayan çocuklar da ellerinde taşıdıkları dövizlerle tepkilerini dile getirdi.

Eyüp’ün en kalabalık mahallesinde bulunan Alibeyköy Parsel Spor Kulübü’nün sahası aynı zamanda İstanbul’un tüm ilçelerindeki takımların resmi müsabakalarının oynandığı bir saha.

‘SAHA EL BİRLİĞİYLE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR’

2 yıldır kulübün kira ödemesi yaptığı vakfa borçlarının olduğunu belirten Kulüp yöneticilerinden Cem Sayın, “94 bin liralık bir borcumuz vardı. Fakat bu borç yasal faizi ile hızlı bir şekilde arttı. Aylık 3 bin lira kira ödüyorduk fakat biz burada 9 takım ile liglere giriyoruz. 4 antrenör, 8 çalışan ve 150’si faal toplamda 500 sporcumuz var. Yani kulübün sahadan bir geliri yok. Tamamen yöneticilerin kendi imkanları ile kulübün spor faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Sayın, “Kulübümüzün bulunduğu alanın milli emlak, Vakıflar ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 3 toprak sahibi var. Sahamızın vakıflara ait bölümüne ödediği alanın kirası düne kadar 3 bin liraydı. Vakıflar bu kirayı 10 bin liraya çıkardı. Zaten bizim yıllık gelirimiz 90 bin, giderimiz ise 320 bin. Bizim aylık sadece sahamızın bir bölümüne 10 bin kira ödeyecek durumumuz yok” dedi.

Sayın şöyle devam etti: “Belediye bu konuda sessiz. Belediyeden randevu talebinde bulunduk. Ama bize bir dönüş olmadı. Amaçlar farklı. Sahamız el birliğiyle peşkeş çekilmek isteniyor. Ranta açmak istiyorlar.”

‘EN GÜZEL GÜNLERİM BURADA GEÇTİ’

Kulüpte oynayan Miralay Efe Özcan, “Biz burada doğduk büyüdük. En güzel günlerim burada geçti. Ondan burayı yıktırmayacağız. Futbol benim için hayattır. Futbolu seviyorum, bu sahayı da seviyorum ve yıkılmasını istemiyorum” dedi.

Elinde taşıdığı dövizle tepki gösteren bir diğer Futbolcu Melit Alay Yılmaz ise, “Eğer bu saha yıkılırsa burada 500 insan sokakta kalacak, betonda top oynayacağız, maç yapamayacağız” diye konuştu.

Mücadele etmeye kararlı olduklarını söyleyen Necmi Buluk da “Belediyenin net bir tavrı yok. Vakıfları öne sürerek ranta açmak istiyorlar. Bizi yıldırmak için de kiralarımızı yükseltiyorlar. Sahanın hemen yanı başında Gül Projenin siteleri yapıldı. Burayı da orası gibi ranta açmak istiyorlar’ dedi.

‘PARSELLER DÜŞERSE KARADOLAP DA DÜŞER’

Karadolap Spor Kulübü Başkanı Çayan Dursun, “Sadece futbol alanlarına değil bütün yeşil alanlarımızın yok edilmesi ile karşı karşıyayız. Yaşam alanlarımız elimizden alınmaya çalışılıyor. Her taraf betonlaştı. Bu betonlaşma çocuklarımızın oyun alanlarını, nefes alanlarını yok ediyor. Şimdi Parseller Spor Kulübü Tesisleri yarın Karadolap Spor’a sıra gelecek. Bizler onlar için hep ötekiyiz. Spor kulübü olarak hiçbir yerden yardım almıyoruz. Ama buna rağmen iktidara hiçbir zaman biat etmedik, etmeyeceğiz. Bizim mücadele dışında başka şansımız yok. Onlar buranın ranta açılması için siyaset yapıyor, bizde açılmaması için siyaset yapacağız. Parseller düşerse Karadolap da düşer. Buraya sahip çıkmayı kendime görev biliyorum. Kulüp olarak sonuna kadar Parseller Spor Kulübünün yanında olacağız. Rantiyeleşmeye izin vermeyeceğiz” dedi.

Kulübün eski başkanlarından Şevket Avcı, ‘Geçmişte mücadele ederek aldığımız sahamızın ranta açılmasına izin vermeyeceğiz’ diye konuştu.

KAZANIMLARIMIZI ALMAK İSTİYORLAR

Mahalledeki dernek ve partilerinde destek verdiği eylemde konuşan Çağdaş Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Turan, “Bütün kazanımlarımız elimizden teker teker alınıyor. Yarınımıza bir şeyler bırakmak istiyorsak direnmeliyiz. Kulübün mücadelesine destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

"Yeşil alanlara ihtiyacımız var" diye konuşan Çırçır Mahallesi Muhtarı Yusuf Gül, “Burası bize çok görülüyor. Her tarafımız betonlaştı. Buranın saha olarak kalması için mücadele edeceğiz” vurgusunda bulundu.

Akşemsettin Mahalle Muhtarı Hakan Demir, “Mahallenin emektarı olan bu kulübün yıkılmasını istemiyoruz. Ranta izin vermeyeceğiz. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’dan  talebimiz buranın buradaki halka tahsil edilmesi” dedi.

CHP İlçe Başkanı Sinan Akçiçek ise, “Küçüklüğüm burada top peşinde koşarak geçti. Burası sağlık tesisleri olarak geçiyor ama asıl amaçları bu alanı ranta açmak. Gezi’deki gibi mesele bir kaç ağaç değil mesele çocuklarımızın oyun alanı meselesidir. Halkın sahalarına sahip çıkması gerekir’ diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

12 bin yıl önce, ihtişamlı bir cenaze töreni düzenlenmiş

SONRAKİ HABER

Nusaybin'deki 'teslim olma' görüntüleri kurgu çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...