30 Mayıs 2016 10:10

Çaralan: Özgür Gündem ile dayanışma kendimizle dayanışmadır

Özgür Gündem Gazetesi'nin "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasında nöbeti, Evrensel Yazarı İhsan Çaralan devraldı.

Paylaş

Özgür Gündem Gazetesi'nin "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasında nöbeti, Evrensel Yazarı İhsan Çaralan devraldı. Gerçekleri yazan çok az sayıda basının kaldığının altının çizen Çaralan, "Sermaye gazetecilik, gerçek gazeteciliği de bitirdi. Özgür Gündem ile dayanışma, kendimizle dayanışmadır" dedi.

Soruşturma ve baskıların hedefinde olan Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyası 28'inci gününde devam ediyor. Nöbeti bugün Evrensel Yazarı İhsan Çaralan devralırken, gazeteye destek ziyaretinde bulunan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat da gündem toplantısına katılarak haber başlıklarını değerlendirdi. 

ÇARALAN: GERÇEKLERİ YAZAN ÇOK AZ BASIN KALMIŞTIR 

Nöbeti devralan Evrensel Yazarı İhsan Çaralan, Türkiye'de aslında basın özgürlüğü mücadelesinin 150 yılı aşkın zamandan beri süren bir mücadele olduğuna dikkat çekti. Yenilenerek devam eden baskıların hiçbir zaman bu kadar saldırganlaşmadığını söyleyen Çaralan, baskıların gittikçe derinleştiğini ve kapsamının genişletildiğini belirtti. En ağır saldırılara maruz kalan basın organının ise Özgür Gündem Gazetesi olduğunu ifade eden Çaralan, "Ne yazık ki çok az basın kalmıştır bugün gerçekleri yazan. Çünkü AKP hükümeti, devletin de imkanlarını kullanarak, sermaye ile doğrudan bağlantılı basın kesimlerini teslim almış durumdadır. Sermaye gazetecilik, gerçek gazeteciliği de bitirdi" diye konuştu. 

‘ORTAK MÜCADELE ZORUNLU’ 

Bu nedenle az sayıda gerçek gazetecilik yapanların kendi aralarında dayanışmalarını ve ortak bir mücadele yürütmelerinin bir zorunluluk olduğunu söyleyen Çaralan, "Bu dayanışma nöbetinde yer bulmayı bir zorunluluk olarak görüyorum. Özgür Gündem ile dayanışma kendimizle dayanışmadır" dedi. 

POLAT: DAYANIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Başlatılan kampanyanın güç kazanması için Özgür Gündem ile dayanışma içerisine girdiklerini söyleyen Evrensel Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Polat da, özel bir dönemden geçildiğini ve hükümetin her geçen gün tekçi bir rejime dönüştürüldüğünü belirtti. Bu tekçi rejimin en çok da basın özgürlüğü üzerindeki kısıtlayıcı etkisini arttırdığını kaydeden Polat, "Bu durumun değişmesi açısından bir dayanışmaya ihtiyaç var" diyerek, basın özgürlüğünü tam olarak elde edene kadar dayanışmayı sürdüreceklerini söyledi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Engel tanımayan sanatçı Anadolu’yu anlatacak

SONRAKİ HABER

'IŞİD köle kadınları internetten satıyor' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...