30 Mayıs 2016 10:01

Engel tanımayan sanatçı Anadolu’yu anlatacak

Engel Tanımayan Sanatçı Elif Gamze Bozo’nun “Anadolu’yu Tanıyor muyuz?” isimli sergisi 4 Haziran’da ERA Kolejleri Beykent Kampüsü’nde açılacak. 

Paylaş

Yazar ve AFSAD Fotoğraf Sanatçısı olan Bozo,  26 Aralık 1984’de Ankara’da doğdu. Cam kemik hastası olarak dünyaya geldi. Annesi ev hanımı, babası ise işçi. Babasının işçi oluşu sebebiyle hayatı göçlerle dolu. İlkokula başlarken hastalığı nedeniyle,okula alınmak istenmedi. Ailesinin büyük bir mücadelesi ile okula alındı. İlkokul yıllarını Osmaniye’de geçirdi. Ortaokul dönemlerinde Ankara’ya yerleşti. Okul yıllarında birçok şiir yarışmalarında ödüllere layık görüldü. Sonra sağlık nedenlerinden dolayı açık liseden okul hayatına devam etti. Daha sonra da Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden öğrenim hayatını tamamladı. Tabii bu arada boş durmadı. Üniversiteyi okurken Evrensel gazetesi ve Hayat televizyonu kanalında 5 yıla yakın muhabirlik yaptı. Fakat ulaşım sorunundan dolayı, muhabirlik hayatını bıraktı.Muhabirlik yıllarında çocuk istismarı konusunda çalışmalarda yer aldı. Ankara Kadın Platformu üyesi. “Barış için Sanat Girişimcisi” 5 yıl Engelli Aileleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneğinde Halkla İlişkiler Genel Sekreterliği yaptı.

TİBÜTAK”Yürüyen Akıl Projesi”ne katılarak başarı belgesi aldı. Kısacası engelliler için fayda sağlayabilecek birçok projede yer edinmeye çalıştı. 

 “Hayatımda bana göre engel yok. Zaten ben engelli değilim ki, toplum adımı engelli koydu.” Diyen Elif Gamze Bozo’nun kişisel sergisi, haziranda gün boyunca görülebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

The Sun: IŞİD, Euro 2016'da saldırı planlıyor

SONRAKİ HABER

Çaralan: Özgür Gündem ile dayanışma kendimizle dayanışmadır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...